Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι Πολίτες στις πλατείες της Ελλάδας(συνέχεια)

Μπαίνουμε αισίως στην 7η μέρα των ειρηνικών διαδηλώσεων στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας και το κίνημα των Αγανακτισμένων Πολιτών είναι κάθε μέρα κια πιο δυνατό.

Με τα όποια λάθη της συντονιστικής επιτροπής, με όλα τα υπέρ και τα κατά που οι συγκεντρωμένοι αναδεικνύουν, είτε σε συζητήσεις κατ' ιδίαν, είτε στο μικρόφωνο της Λαϊκής Συνέλευσης, οι συγκεντρωμένοι είναι εκεί και όλο και περισσότεροι, πηγαίνουν να δουν τι συμβαίνει.

Υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί ακόμη, αφού τα πράγματα που πρέπει να συζητηθούν και να μπουν σε σειρά είναι πολλά.
Σε πείσμα όλων όσων έλεγαν πως αυτό είναι μια "φούσκα", οι πολίτες προσέρχονται κάθε μέρα και πιό μαζικά στις πλατείες, αναζητώντας μια δίεξοδο στην λαίλαπα της πολιτικής ασάφειας που κυριαρχεί.

Θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολο να βρεθεί μια επιτροπή συντονισμού να κρατήσει την ιδέα καθαρή και να μην καπηλευτεί από κόμματα, τάσεις και παρατάξεις. Ευθύνη όλων μας είναι η περιφρούρηση του κινήματος και η μετενσάρκωση σε καθαρή πολιτική φωνή, χωρίς χρώμα, χωρίς τάση, ανεξάρτητο από κόμματα, με μόνη κατεύθυνση την πορεία προς μια νέα Ελλάδα απαλλαγμένη από παλαιοκομματικά τζάκια και ιδέες.

Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η οργή μας να γίνει φωνή. Με πάθος, με νόημα, με ιδέα, με λύσεις, με προτάσεις απαλλαγμένα από παλαιά στερεότυπα και πρακτικές.

Οι πολίτες πρέπει και θα ακουστούν. Είμαστε εδώ και θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι.
Πάμε για το 1.000.000 διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου