ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΝΟΥΜΕ Ή ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΑΡΧΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟ...ΒΟΛΙ!!!
Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011
ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Καμία νομιμοποίηση σε λαθρομετανάστες
Με τον κίνδυνο να υπάρξει αυξανόμενη εισροή μεταναστών από τις χώρες της Β. Αφρικής στην Ευρώπη, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, συνέδεσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης τα αιτήματα των απεργών πείνας στο κτίριο Υπατία, επαναλαμβάνοντας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει καμία μεμονωμένη ή μαζική νομιμοποίηση μεταναστών.
«Είναι αδύνατο για την Ελλάδα να προβεί σε μαζικές νομιμοποιήσεις. Εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε, η χώρα θα ήταν πραγματικά ενώπιον πολύ σημαντικών κινδύνων, αφού αρκεί να αναλογιστεί κανείς τι μπορεί να συμβεί αν κάποια καράβια από τη Βόρεια Αφρική προσεγγίσουν λιμάνια της Κρήτης γεμάτα με χιλιάδες μετανάστες που θα αρχίσουν απεργία πείνας. Μπορεί η Eλλάδα να το αντέξει αυτό;», διερωτήθηκε ο κ. Ραγκούσης. Ανέφερε ότι υπολογίζεται πως 1,5 εκατ. πρόσφυγες από τη Β. Αφρική θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τις χώρες της Ευρώπης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε έκκληση στους μετανάστες της Υπατίας να σταματήσουν την απεργία πείνας και κάλεσε όσους τους ενθαρρύνουν, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, να σταματήσουν και να αναλογιστούν τις συνέπειες για τους ίδιους τους μετανάστες και για τη χώρα.
Επανέλαβε την πρόταση για την εφαρμογή του νόμου 3907/2010 του υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος προβλέπει, στο άρθρο 24 παράγραφος 2, ότι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά μπορούν να ενταχθούν σε καθεστώς 6μηνης ανοχής, με δυνατότητα ανανέωσης, έπειτα από αιτιολογημένη εισήγηση της αστυνομίας, για προσωπικούς λόγους (υγείας, οικογενειακούς) ή λόγω αντικειμενικών δυσκολιών απομάκρυνσής τους από τη χώρα.
Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε επίσης ότι το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι ελληνικό αλλά «ευρωπαϊκό πρόβλημα» και τόνισε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να δίνει χρήματα στη χώρα μας για να αντιμετωπίσει το ζήτημα, αλλά να μοιραστεί το βάρος και να δεχτεί τμηματικά και ανά χώρα μέρος των μεταναστών.
Την ίδια θέση εξέφρασε χθες άλλωστε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που συνήλθε χτες στις Βρυξέλλες.
από ΕΝΕΤ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου