Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - "Όχι" των δικηγόρων στην Τρόϊκα. Δεν νομιμοποιούνται στην Ελλαδά για θεσμικές συζητήσεις!

Οι δικηγόροι όλης της χώρας αρνούνται να συναντηθούν με την Τρόικα, καθώς δεν την "αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο", αλλά "ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της" στην Ελλάδα.

Σήμερα συνήλθε εκτάκτως στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, με μοναδικό θέμα την συνάντηση των εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος, με αντιπροσωπεία της Τρόϊκα, την προσεχή Τρίτη, 10 Μάιου 2011 στις 6 μ.μ.

Για τη συνάντηση αυτή, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννη Αδαμόπουλο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθανάσιος Ξηρός.

Η Ολομέλεια, με ψήφους 33 έναντι 9, αποφάσισε ότι οι "δικηγόροι αποδέχονται ως συνομιλητή τους μόνο τον υπουργό Δικαιοσύνης, ως θεσμικό εκπρόσωπο της εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας του τόπου και καθ' ύλην αρμόδιο για τα θέματα του κλάδου τους, με τον οποίο ανέκαθεν βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία για την επίλυση όλων των θεσμικών τους ζητημάτων".

Όμως, οι δικηγόροι "σε καμία περίπτωση δεν δέχονται να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη συνάντηση, με συνομιλητές εκπροσώπους της Τρόϊκα, την οποία δεν αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο, ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της στην Ελληνική Δημοκρατία".

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, 6 Μάιου 2011, εκτάκτως συγκλήθηκε από τον κ. Αδαμόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου και αποφάσισε και αυτό να μην ανταποκριθεί στη πρόσκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης για συνάντηση με την Τρόικα.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν ότι "η επίλυση των προβλημάτων γίνεται με εκατέρωθεν κατανόηση και ειλικρινή διάθεση για συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και μόνο, όπως κατ' επανάληψη έχουμε αποδείξει".

Να σημειωθεί ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μαζί με άλλους φορείς (ΑΔΕΔΥ, κ.λπ.) έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του μνημονίου και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου