Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Κρεσέντο κινδυνολογίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα | Πολιτική | Ελευθεροτυπία

από enet.gr
Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Με ένα κρεσέντο κινδυνολογίας για το συνολικό τραπεζικό σύστημα της χώρας, υπό τη σκιά των δυσμενών εξελίξεων σε Ισπανία και Ιταλία, επιχείρησε να διαφύγει ο Ευάγγ. Βενιζέλος χθες στη Βουλή από την πολιτική κατηγορία της αντιπολίτευσης -πλην ΛΑΟΣ- για τους χειρισμούς του σε σχέση με την Proton Bank, μετά τα δημοσιεύματα της «Ε».

Με πολλές και οξύτατες σε αρκετά σημεία παρεμβάσεις του στη Βουλή , κατά των αντιδρώντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. κυρίως, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στο ακανθώδες ερώτημα γιατί έφερε στο χθεσινό νομοσχέδιο ρύθμιση, που απαλλάσσει αναδρομικά τον εαυτό του και όλους τους υπουργούς ώς πίσω, το 1997, για τις πριμοδοτήσεις των τραπεζών από τα διαθέσιμα του Δημοσίου.

Τα διαθέσιμα αυτά καθορίζεται επακριβώς υπό ποίες προϋποθέσεις δίνονται, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Διευθυντικά στελέχη του ΓΛΚ διαφώνησαν πλήρως με την πριμοδότηση της Proton, θεωρώντας την επισφαλή για το Δημόσιο.

Η επιμονή του υπουργού στη γραμμή των μη εξηγήσεων διατηρήθηκε αναλλοίωτη ακόμα και όταν βουλευτές υπενθύμισαν στον υπουργό ότι παρόμοια έγιναν και με την υπόθεση Κοσκωτά και ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

Ο υπουργός, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να παραποιήσει συνειδητά τα δημοσιεύματα της «Ε», παρουσιάζοντας την εφημερίδα να βάλλει κατά του συνόλου του τραπεζικού συστήματος, ενώ δεν δίστασε να αφήσει υπαινιγμούς για αμαρτωλές σχέσεις μεταξύ ΜΜΕ και τραπεζικών ομίλων, αφήνοντας ποταπή αιχμή για την «Ε».
(η συνέχεια στο λινκ που ακολουθεί)

Κρεσέντο κινδυνολογίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα | Πολιτική | Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου