Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Της...Βουλής και στην πλάτη των υπουργών το "ανάγνωσμα"(ή μάλλον το ανάθεμα)!!!

Λοιπόν! Το καλύτερο αυτής της εποχής είναι τα επεισόδια της Βουλής, οι αντιπαραθέσεις των "Μνημονιακών" με τους "αντιμνημονιακούς", οι πλάτες των υπουργών για το Μεσοπρόθεσμο και οι "άσπρες μέρες" που ξημερώνουν στην Θεσσαλονίκη...

Ας τα δούμε όλα αυτά, που εύκολα θα μπορούσαν να κάνουν την καλύτερη τηλεοπτική σειρά, διαχρονικά...

*"Βάλτε πλάτη" ε'ιπε στους υπουργούς του ο ΓΑΠ, προκειμένου να ψηφιστεί το νέο-πολυνομοσχέδιο, νέο Μεσοπρόθεσμο, νέο Μνημόνιο ή όπως αλλιώς πέστε το(το ίδιο βγαίνει). Μάλιστα τα επιχειρήματα του, είναι αδιαμφησβίτητα:

- Ότι Γάλλοι και Γερμανοί ακόμη διαφωνούν για τη λύση στο ελληνικό πρόβλημα, γεγονός που καθιστά το μέλλον μας αβέβαιο(ενώ αν ψηφισουν ξεμπερδέψαμε και ΘΑ σωθούμε...).

- Πως η τρόικα έχει βάλει ως προϋπόθεση για την 6η δόση να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για εφεδρεία, νέο μισθολόγιο, νέους φόρους κτλ(ενώ για την 7η δόση - αν πάρουμε την 6η - έχει ο Θεός!!!).

- Ότι αν διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση της χώρας ο ίδιος θα είναι διατεθειμένος να συζητήσει τα πάντα. Συγκυβέρνηση, εκλογές, τα πάντα(παραίτηση πάντως δεν είπε...).

- Για τον Γιώργο Παπανδρέου η μετάθεση της συνόδου κορυφής ήταν ένα ακόμη δείγμα του ότι η Ευρώπη περιμένει από την Ελλάδα δείγματα γραφής, εφαρμογή των νόμων, πριν προχωρήσει σε ένα γενναίο κούρεμα του χρέους της(και τελική ακύρωση της συνόδου, αφού όλο αυτά θα λέμε τώρα!).

Μάλιστα λέγεται ότι στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα είχε με τους υπουργούς, κλήθηκε να υπάρχει ένας ράφτης, προκειμένου να τους μετρήσει. Όχι για κουστούμι. Όχι, όχι...
Για να δεί ποιός έχει την μεγαλύτερη...πλάτη για να βγει πρώτος στα ΜΜΕ, στους κινηματογράφους κλπ κλπ!!!

*"Γιαούρτωσαν" τον υπουργό Εσωτερικών κ. Καστανίδη σε αίθουσα κινηματογράφου στην Θεσσαλονίκη και έγινε μεγάλο θέμα, στο οποίο όμως ο υπουργός δεν ήθελε να πάρει θέση, σε ερωτήσεις που του έθεσαν σε χθεσινοβραδυνό δελτίο ειδήσεων.
Πέρα από κάποιες "εύθυμες" νότες περί "ηρωϊκών πρακτικών" από άλλες εποχές και που "δεν συνάδουν με δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις", ο κος Καστανίδης κρατήθηκε για να μην διαμαρτυρηθεί, για την κατευθυνόμενη αυτή κίνηση αποδοκιμασίας, καθώς:
Στον ίδιο κινηματογράφο ήταν και ο πρώην υπουργός Κος Βούγιας, ο οποίος όμως πέρασε απαρατήρητος και βέβαι "αγιαούρτωτος". Επίσης ελεγχόμενες πληροφορίες φέρουν τους θεατές του έργου, να ζητούν αποζημείωση από τον υπουργό, για διατάραξη της ησυχίας και την επιστροφή του αντιτίμου, συν την όποια επιπρόσθετη επιβάρυνση, μέχρι του ύψους του φόρου που θα πληρώσουν όσο διαρκέσει το Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο, Μακροπρόθεσμο ή όποιο άλλο δανειακό τερατούργημα υπογραφεί.
Μάλιστα οι πληροφορίες, μη διασταυρωμένες και με πάσα επιφύλαξη. λένε πως όλα αυτά θα περάσουν στα κονδύλια του νέου προϋπολογισμού, που θα εκδοθεί, αφού ξωφλήσουμε τα δανεικά...
Έχετε να πέρνετε δηλαδή...!!!

*"Γύρισε ο γάιδαρος και είπε τον πετεινό κεφάλα"! Αυτή δεν είναι μια από τις πιο γνωστές λαϊκές ρήσεις; Ε, κάπως έτσι μοιάζει ο νέος καυγάς μεταξύ Κας. Βάσως Παπανδρέου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Μ.Κεφαλογιάννη, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Οι χαρακτηρισμοί που ανταλάχθηκαν ήταν πράγματι χαμηλού επιπέδου, πεζοδρομίου θα έλεγα και δεν αξίζει αυτό στους ανθρώπους που βγάζουν το ψωμί τους εκεί ή που κυκλοφορούν αμέριμνοι στα πλακάκια του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου