Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Εμείς, αυτοί ο ΓΑΠ και τα θέλω τους...

Τελείωσαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους υπόλοιπους αρχηγούς της αντιπολίτευσης. Κατά την αποχώρησή τους, όλοι ανεξαιρέτως εξέφρασαν την αμφιβολία τους για τις διαπραγματευτικές ικανότητες της κυβέρνησης και το τι μπορεί να καταφέρει το ερχόμενο Σαββατο-Κύριακο στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε πως, «Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά και έχουμε φτάσει στο δίλημμα «ή θα προχωρήσουμε με Ευρώπη, με κηδεμόνες, ίσως και δουλεία, ή μόνοι μας με φτώχεια»

Η ΓΓ του ΚΚΕ, αφού είπε πως "ζήτησα από τον πρωθυπουργό να αποχωρήσουμε από το Ευρώ", συμπλήρωσε πως "ναι, αυτό σημαίνει επιστροφή στην δραχμή"

Σημείωσε δε πως, «Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας, κυρίως στα εργοστάσια, είναι η καλύτερη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Εμείς είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι με την πολιτική του (του πρωθυπουργού). Το είπα στον κ. Παπανδρέου. Βαθιά, όχι σαν τα άλλα κόμματα, που τον αντιπαλεύονται με τους ίδιους κανόνες. Εμείς διαφωνούμε που στηρίζει με νύχια και με δόντια τον καπιταλισμό, ένα σύστημα που ό,τι έδωσε, έδωσε. Δεν υπάρχει φιλολαϊκή έξοδος από την κρίση, να πάρει ο λαός στα χέρια του την ανατροπή».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την άποψη πως, "Είναι προσβλητικό, να συναντιέται πρώτα με τους εκπροσώπους της διαπλοκής, καναλάρχες και εκδότες, και μετά με τους πολιτικούς αρχηγούς".
Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας είπε πως ρώτησε τον πρωθυπουργό αν πρόκειται να πάει σε εκλογές και εκείνος απάντησε πως δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο, αν δεν βρεθεί λύση για τα προβλήματα της χώρας.
Ακόμα δήλωσε πως ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να σεβαστεί το λαό και να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο.

«Είναι διχαστικό και επικίνδυνο να στοχοποιεί την κοινωνία ως συντεχνίες και να περιφρονεί 11 εκατομμύρια Ελλήνων, που ζητούν αλλαγή πολιτικής» είπε ακόμη για τον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας.Ο κ. Τσίπρας είπε πως ο πρωθυπουργός έδειξε πως δεν κατανοεί πως είναι θετικό όπλο για τη χώρα η ισχύς του λαού και ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραπέρα συζήτηση.

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο Ελλάδες: η Ελλάδα της υποταγής των καρτέλ, του παραεμπορίου και της διαπλοκής και η Ελλάδα της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας. Αυτή η δεύτερη Ελλάδα είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσει» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

*Απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος από αυτούς που μπορεί να καταλάβει πως με το να συναντιώνται για να εκφράσουν τις αντιθέσεις τους, εν μέσω μάλιστα της μεγαλύτερης συγκέντρωσης διαδηλωτών που έχει γίνει ποτέ στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, με μολότοφ, χημικά, ΜΑΤ, σιδερένιους φράκτες, αποκλεισμούς δρόμων, επιθέσεις ένθεν και ένθεν εναντίον δικαίων και αδίκων, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να ανεβάζουν και εντίνουν την αβεβαιότητα μας και ταυτόχρονα να χαλυβδώνουν την πεποίθησή μας πως, κανείς από αυτούς δεν έχει την ικανότητα, την διάυγεια και την θέληση πάνω απ' όλα, να μας βγάλει από το τέλμα.
Όσο κρύβονται πίσω από τους φράκτες και δεν έρχονται να αγωνιστούν με τον λαό, όσο έχουν χτίσει "τεχνητές Θερμοπύλες" γύρω τους, για να συζητούν, να διαφώνουν και ουσιαστικά να μην φτάνουμε σε λύση, στρουθοκαμιλίζοντας στην άνεση του απυρόβλητου, είναι απέναντί μας.
Πρέπει πέρα από ιδέες και πρόσωπα να βρεθεί μια λύση ουσιαστική που να δώσει προοπτική στην χώρα. Είναι αυτό η δραχμή, είναι η Ευρωζώνη, είναι η κοινωνική απομόνωση και περίοδος φτώχειας, είναι η ανάπτυξη με επενδύσεις, ας παρουσιαστεί ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ σχέδιο χωρίς περιστροφές και με μπροστάρηδες πραγματικούς αρχηγούς, που θα ακούσουν την φωνή του λαού και όχι του καναλάρχη, του, εκδότη, του εργοστασιάρχη και του Τραπεζίτη.
Καταλάβετέ το, επιτέλους!
Όσο είσαστε πίσω από τους φράκτες σας και τους ένστολους σαΜΑΤατζήδες που σας προστατεύουν, όσο κρύβεστε στις θωρακισμένες σας κούρσες, όσο πληρώνετε ή μας χρεώνετε "φουσκωτούς", τόσο πιο μακρυά μας είστε.
Πρέπει να διαλέξετε τι τύπο Δημοκρατίας θέλετε.
Οικονομο-Τρομο-Κατοχικό Δημοκρατική"τζακοκρατία" ή Συμμετοχική, Ανοικτή, Συλλογική, Συνταγματική Δημοκρατία χωρίς καρεκλοκένταυρους και "τζάκια".
Αποφασίστε, πάρτε θέση ή φύγετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου