Δηλώνουν ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι ανεπαρκής αφού «κανένας απατεών και κανένας καταχραστής δημοσίου χρήματος δεν καταγράφει στη δήλωσή του τα προϊόντα των εγκληματικών του δραστηριοτήτων».
Προτείνουν την υποβολή πρόσθετης δήλωσης παραίτησης υπέρ του ελληνικού Δημοσίου από την κυριότητα ή άλλο δικαίωμα σε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχει παραληφθεί από τη δήλωση «πόθεν έσχες» καθενός υπόχρεου από το νόμο για την υποβολή της.
Επίσης προτείνουν να επιβληθεί η ανάρτηση στον ιστότοπο της Βουλής όλων των δηλώσεων και ειδικότερα: πρωθυπουργών, αρχηγών πολιτικών κομμάτων, υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών, βουλευτών και ευρωβουλευτών, διαχειριστών κομμάτων, γενικών και ειδικών γραμματέων της κυβέρνησης, γενικών γραμματέων περιφερειών και λοιπών κρατικών λειτουργών, δικαστών και εισαγγελέων, διοικητών, υποδιοικητών και γενικών διευθυντών τραπεζικών ιδρυμάτων, μετόχων και εταίρων επιχειρήσεων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς και ημερήσιων ή περιοδικών εντύπων, δημοσιογράφων, στελεχών κρατικών νοσοκομείων του ΕΣΥ, ΙΚΑ κ.ά.
Ειδικά για τους διατελέσαντες από το 1974 μέχρι το 2010 πρωθυπουργούς, αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς -και αν έχουν αποβιώσει για τους κληρονόμους τους- ζητείται αναδρομικός έλεγχος «πόθεν έσχες» από το έτος που ανέλαβαν καθήκοντα μέχρι το 2010. Προβλέπεται επίσης, αντί της απλής καταγραφής ακινήτων, να αναφέρεται και η αξία καθενός κατά τη φορολογική νομοθεσία για τη μεταβίβαση ακινήτων (αντικειμενικές αξίες).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου