Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Μετά από μια αναβολή(Τετάρτη) ξεκίνησε η πολυ-αναμενόμενη δίκη για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, εκείνη την αποφράδα νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου, 2008. Την νύχτα που εξελίχτηκε στην πιο βίαια μετά την έλευση της δημοκρατίας, περιόδου που έζησε η Αθήνα και οι περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα. Η δίκη έχει μεταφερθή στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Άμφισσας, αφού κρίθηκε σκόπιμο να μείνει μακριά από το κλινόν άστυ, για την αποφυγή όποιων επεισοδίων, διαμαρτυριών, διαδηλώσεων κλπ κλπ.
Πολλά μπορουμε να πούμε για αυτή την υπόθεση, όμως υπάρχουν κάποιες πτυχές που δείνουν ίδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η πρώτη επισήμανση έχει να κάνει με την υπεράσπιση των κατηγορούμενων αστυνομικών. Και αυτή έχει να κάνει με μιά ειρωνεία: την υπεράσπιση τους έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι συνονόματος με το θύμα! Δεν θα μιλήσω για την πρακτική ή την τακτική της υπεράσπισης, καθώς η ιστορία και οι πράξεις μας είναι αυτές που μένουν και από αυτές θα κριθούμε.
Η 2η επισήμανση έχει να κάνει με την...σεισμική δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Φωκίδας. Μόνο σήμερα είχαμε 1 ισχυρή δόνηση(5,1 ριχτερ) και άλλες 2 μετασεισμικές(4,3 και 4,4) σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ τους.
Μήπως είναι ένα σημάδι; Όχι απαραίτητα κακό. Μπορεί αυτή να είναι μιά εκδήλωση "παρουσίας" μεταφυσικής και προειδοποίησης ταυτόχρονα...
Η 3η επισήμανση έχει να κάνει με την στάση της οικογένειας του Αλέξη. Άλλοι την χαρακτήρισαν γενναία, άλλοι μίλησαν για υψηλό βιωτικό επίπεδο κλπ.
Αυτό που ξέρω εγώ είναι τα λόγια που είπε σήμερα, την 1η ημέρα της δίκης:
1) Αυτό που τη πείραξε πιο πολύ απ' όλα είναι ότι αφού έριξαν και είδαν πως χτυπήθηκε το παιδί, γιατί δεν πήγαν να δούν τι έγινε. Αυτό είναι που την πείραξε πιο πολύ και από την έλλειψη πραγματικής συγνώμης και
2) Το παιδί μου το σκοτώσανε δύο φορές. Την 1η φορά ήταν ο δολοφόνος και την 2η η προσπάθεια σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής του. Του σκότωσαν το σώμα του, του σκότωσαν και την ψυχή του...
Τα τελεταία αυτά λόγια τα είπε η μητέρα του Αλέξη, για την προσπάθεια που έγινε(στην προανάκριση) από την υπεράσπιση, προκειμένου να κληθούν μάρτυρες και να παρουσιαστεί βίντεο, από αγώνα υδατοσφαίρισης, στον οποίο είχε πάει ο εκλιπών και σύμφωνα με την υπεράσπιση συμμετείχε στα επεισόδια που έγιναν(σ.σ. ο αγώνας ήταν μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο κλειστό κολ. Χαλανδρίου, το απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου).
Το αίτημα δεν έγινε, κατ' αρχήν δεκτό και θα επανεξεταστεί, μόνο αν το ζητούν οι συνθήκες της δίκης.
Ας ευχηθούμε η δικαιοσύνη να κάνει το έργο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου