Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

από πιτσιρίκος - Οι θρίαμβοι συνεχίζονται

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής είναι στα τελευταία του», ο πρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος απευθύνει έκκληση σε επιχειρηματίες, κεφαλαιούχους και εφοπλιστές να φέρουν τις καταθέσεις τους πίσω στην Ελλάδα.

Μέχρι πέρσι, ζητούσαμε να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Τώρα παρακαλάμε να επιστρέψουν οι καταθέσεις.

Είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος γιατί ο κ. Βενιζέλος εκλιπαρεί τους επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές να φέρουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα.

Αφού -όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα κανάλια- η χώρα μας θριάμβευσε την 21η Ιουλίου στις Βρυξέλλες, ας τα αφήσουν οι ζάπλουτοι Έλληνες τα χρήματά τους στις τράπεζες των ξένων χωρών· μιας και η ελληνική οικονομία και οι ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν πια, είναι ευκαιρία να βοηθήσουμε τις τράπεζες και τις οικονομίες άλλων χωρών που δεν έχουν τη δική μας τύχη και κινδυνεύουν να βαρέσουν κανόνι.

*Μα πως να τις γυρίσουν τώρα; Για να τους φορολογήσουν τα "πλυμένα"; Είναι αποροίας άξιο πως ένας(ή μάλλον και ο δεύτερος ΥΠΟΙΚ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ), συνεχίζει τα ίδια λάθη.
Σπέρνει φωτιές και προσπαθεί να τις σβήσει ρίχνοντας λάδι και πετρέλαιο!!!

Και καλά! Θα επιστρέψουν οι καταθέσεις(κάποτε...). Θα ασχοληθεί κανένας με το πότε έφυγαν, από που είναι αυτά τα χρήματα; Θα τα φορολογήσει ποτέ κάποιος; Θα ασχοληθεί με το "πόθεν έσχες" τους;
Πότε επιτέλους θα φτάσει αυτό το "μαχαίρι στο κόκκαλο; Μήπως υπάρχει ΑΚΟΜΑ πολύ λίπος να φύγει;

(η συνέχεια του άρθρου στο λινκ που ακολουθεί)

Οι θρίαμβοι συνεχίζονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου