Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

από Πρώτο ΘΕΜΑ online : Επιχείρηση εξωραϊσμού της επιλεκτικής χρεοκοπίας

Συγκλονιστική ομολογία λαθών, παραλήψεων με ολίγη από εθνική ενότητα αλλά και ανάγκη εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου με Στρατιωτική πειθαρχεία, ήταν ο λόγος του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πως να εξηγήσεις πως ενώ πριν από κάποιους μήνες διερύγνυαν τα ιμάτιά τους για αποφυγή χρεωκοπίας σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μορφή, τώρα η επιλεκτική χρεωκοπία δεν είναι κακή;

"Μήνυμα εθνικής ενότητας, ψυχραιμίας και ομοψυχίας προς τους πολίτες και τα κόμματα τις αντιπολίτευσης έστειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι χρεοκοπία και δεν πρόκειται να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα."

Πως να εξηγήσεις το γεγονός πως ο υπουργός παραδέχεται πως υπάρχουν πολλοί(εμμέσως τους χαρακτήρισε πλούσιους), που έβγαλαν τα χρήματά τους από την χώρα εις βάρος των φτωχών, που σηκώνουν το βάρος; Απαντήστε Κε Υπουργέ: ξέρετε ποιοί είναι αυτοί και ποιά ποσά έχουν μετακινηθεί, καθώς και που τα έχουν πάει; Γιατί αν έχετε στοιχεία δεν τα καταθέτετε, να ελεφρυνθεί ο πολίτης;

"Αναλυτικά, ο υπουργός απευθύνθηκε με δραματικούς τόνους προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Έλεος πια... ενότητα εθνική. Αυτός που την πληρώνει είναι ο φτωχός και όχι ο πλούσιος, που έχει βγάλει έξω τα χρήματα. Δεν είναι ώρα για μικροκομματικές πλάκες και λογοπαίγνια» ενώ ξεχωριστή αναφορά επιφύλαξε για τον κ. Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι δημαγωγεί και παίζει με τις λέξεις. Παράλληλα, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να στηρίξει την κυβέρνηση και να ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχία αυτά που λέμε»."

Και κύριε υπουργέ, παρακαλούμε στο ελληνικό κοινοβούλιο εκφράσεις που απευθύνονται σε πολιτικούς και κόμματα, οι οποιες αναφέρονται σε στρατιωτική πειθαρχεία, είναι τουλάχιστον άστοχες. Καλό είναι εσείς πρώτοι να πειθαρχήσετε ως κυβέρνηση σε σχέση με το συμφέρον του ελληνικού λαού, προκειμένου να επαναφέρετε την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας.

Όλο το άρθρο στο παρακάτω λινκ:
Πρώτο ΘΕΜΑ online : Επιχείρηση εξωραϊσμού της επιλεκτικής χρεοκοπίας - Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου