Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Μια άλλη προσέγγιση

Οι ώρες και τα λεπτά πλέον, τρέχουν βασανιστικά και τώρα προκειμένου να βρεθούν, αργότερα, προ εκπλήξεων, τα κομματικά επιτελεία, μελετούν το 50σέλιδο σχέδιο του προ-Μνημονίου, για να δουν κέρδη και ζημίες.

Όχι για τον λαό, αλλά για τα...ποσοστά τους στις επόμενες εκλογές, όταν αυτές γίνουν.
Με βάση λοιπόν την σκέψη για τις εκλογές, ίσως θα πρέπει να δούμε τα πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά. Ποια είναι αυτή;

Παρακινδυνευμένη, όμως στο σημείο που φτάσαμε πρέπει να τα σκεφτόμαστε όλα. Με "όπλο" τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά που θα λάμβαναν τα επί μέρους κόμματα, δεν προκύπτει επ' ουδενί, μονοκομματική κυβέρνηση.
Μάλιστα δύσκολα να γίνει κυβέρνηση που να αποτελείται από 2 κόμματα. Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει 3πλη συμμαχία.

Με αυτή την λογική, μήπως θα ήταν λογικό, αν και εφ' όσον υπογράψουν οι "Ντάλτον" της σημερινής εξουσίας, να προκύψει μετά τις εκλογές μια τέτοια κυβερνητική "συμμαχία" που να αποποιηθεί της ευθύνης της εξώφλησης του χρέους, ονομάζοντάς το ως "απεχθές";
Και αυτό με το επιχείρημα πως οι υπογράφοντες το Νέο Μνημόνιο δεν είχαν την νομιμοποίηση του Λαού για αυτό, με βάση τα προγράμματά τους, με τα οποία προσήλθαν στις προηγούμενες εκλογές. Ακόμα ένα επιχείρημα μπορεί να είναι τα αποτελέσματα των νέων εκλογών, όπου θα φαίνεται περίτρανα η λαϊκή βούληση.

Ταυτόχρονα να συσταθεί μια Ανεξάρτητη Επιτροπή Λογιστικού Ελλέγχου, για την προέλευση του χρέους, ποιό είναι πραγματικά αυτό και σε ποιό ύψος ανέρχεται.

Μήπως τελικά πρέπει να σκεφτούμε ΚΑΙ αυτό το ενδεχόμενο;
Πάντως εδώ κολλάει και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ενότητα των Αριστερών δυνάμεων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένας εκλογικός συνδυασμός τέτοιος ώστε, να οδηγήσει την χώρα σε αυτή την κρίσιμη ώρα.

Με "σημαία" του αυτή την πρόταση. Τι λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου