Πατάτες, καρότα και κρεμμύδια ποτισμένα με τοξικά
Νικέλιο και χρώμιο 926% περισσότερο
Στο πιάτο όλης της Ελλάδας έχει φτάσει η «τραγωδία του Ασωπού». Πατάτες, καρότα και κρεμμύδια που παράγονται στην περιοχή Θηβών-Οινοφύτων περιέχουν βαρέα μέταλλα σε ποσότητες έως και 926% παραπάνω από εκείνα που φυτεύονται σε καθαρότερα εδάφη.
Πρόκειται για μία μόνο από τις διαπιστώσεις που ανακοίνωσαν ενεργοί πολίτες της περιοχής (Ινστιτούτο ΙΤΑΠ, Πολίτες για την Αειφορία) σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, μαζί με τις νομικές τους κινήσεις σε επίπεδο εθνικό και διεθνές, αλλά και την αγωνία τους για την καθυστέρηση του διοικητικού μηχανισμού να ελέγξει τις βιομηχανίες και να σταματήσει την εγκατάσταση «αδειοδοτημένων ρυπαντών».
Για τα δηλητήρια που φιλοξενούμε στο πιάτο μας μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Ζαμπετάκης, κάνοντας μια πρώτη αναφορά στα ευρήματα μεταπτυχιακής μελέτης που θα παρουσιαστεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε διεθνές συνέδριο στη Μυτιλήνη.
Περισσότερα στο άρθρο που ακολουθεί:
Νικέλιο και χρώμιο 926% περισσότερο | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου