Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - "Τα κεφάλια μέσα" και εκλογές τον Απρίλη!

Όπως διαφαινόταν από τα αποτελέσματα των εκλογών της Άνω Βουλής και τις δηλώσεις του προέδρου της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και του Γερμανού αντιπροέδρου της Ε.Κ.Τ., η επίσκεψη στην Γερμανία και οι συζητήσεις με την Κα Μέρκελ, έφεραν προβληματισμό στην κυβέρνηση.

Μάλιστα ήταν τέτοια η αμηχανία του πρωθυπουργού που αναφέρθηκε σε στήριξη από τον λαό για τις περαιτέρω εξελίξεις. Και αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: εκλογές!

Και μάλιστα ο Απρίλιος δείχνει να είναι ο μήνας που είναι ο πιο πιθανός για αυτό το σενάριο.
Από την άλλη αυτό εμπεριέχει πολλούς κινδύνους, όπως την διακοπή χρηματοδότησης από την Τρόϊκα, κάτι που ούτε να περάσει από το μυαλό των κυβερνούντων σαν ενδεχόμενο, δεν θέλουν, εν μέσω σημαντικών αλλαγών και μεταρρθμίσεων που βρίσκεται το κυβερνητικό έργο, αυτή την εποχή.

Από την άλλη αυτό που δηλώνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός τον τελευταίο καιρό, πως δηλαδή χρειάζεται μια ευρεία συναίνεση για τα επόμενα βήματα, εννοώντας τα πολιτικά κόμματα, απερρίφθη στο σύνολό της. Έτσι δεν αποκλείεατι το επόμενο βήμα να είναι, αν γίνουν εκλογές, να έχουμε μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, προκειμένου να πάρει τις απαιτούμενες αποφάσεις για το μέλλον.

Όπως και να έχει οι αμέσως επόμενες ημέρες, με αρχή την σημερινή 24ωρη απεργία ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ, ΜΜΕ, ΜΜΜ, Εκπαιδευτικών αλλά και πολλών ιδιωτικών φορέων, αναμένονται ιδιαίτερα "καυτές" από πλευράς εξελίξεων και αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου