Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΣΜΟΣ - Για μείωση των εξόδων και όχι αποχώρηση από τον αγωγό, κάνει λόγο η Ρωσία

H Ρωσία δεν αποχωρεί από το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αλλά θέλει να «ελαχιστοποιήσει» τα έξοδα γι΄ αυτόν, όπως τόνισε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της Transneft Ίγκορ Ντεμίν στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.

«Δεν σκοπεύουμε να διαλύσουμε την εταιρεία του σχεδίου, αλλά να ασχοληθούμε με την ελαχιστοποίηση των εξόδων», είπε ο κ. Ντεμίν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία έχει έως σήμερα το μεγαλύτερο χρέος στην κοινοπραξία του αγωγού.

Όπως είπε, «μετά απ' αυτήν σταμάτησε τη χρηματοδότηση και ο άλλος εταίρος, η Ελλάδα», με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση της Trans-Balkan Pipeline B.V. να γίνεται σήμερα μόνο από τη ρωσική πλευρά.

Σύμφωνα με την Transneft, το συσσωρευμένο χρέος της εταιρείας σε τρέχοντα έξοδα είναι 7,3 εκατ. ευρώ και της Ελλάδας ανέρχεται σε 1,269 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ντεμίν είπε ότι την Πέμπτη στη Ρώμη (κατά τη συνέλευση των μετόχων της κοινοπραξίας) από ρωσικής πλευράς θα τεθεί στη συνεδρίαση των μετόχων του έργου σχέδιο μείωσης στο ελάχιστο του προσωπικού της εταιρείας και των αμοιβών των στελεχών της, καθώς και μείωσης όλων των διαχειριστικών-λειτουργικών εξόδων.

πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου