Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αντώνη, ούτε ανήμερα της...Παναγίας δεν βγήκε απόφαση, ούτε και "πτωχεύσαμε" !

"Παναγιά μου, βόηθα" μπορεί να αναφώνησε ο Αντώνης Σαμαράς, αφού ανήμερα της εορτής, δεν ευωδόθηκε η...δόση!

Δεν θέλω να φανώ βλάσφημος απέναντι στην Παναγία, αλλά Αντώνη μου, φαίνεται πως η "επικοινωνία" σας κάπου χάθηκε. Να είναι επειδή ήσουν σε...ξένο έδαφος; Να είναι επειδή είναι ανάδρομος ο Ερμής; Να είναι επειδή η Λαγκάρντ πάτησε τον...κάλο του Σόιμπλε και της "χοντρής" που τελικά δεν τραγούδησε, αφού δεν "σφύριξε" την λήξη του Ελληνικού προβλήματος; Να είναι επειδή Ιταλοί, Γάλλοι και Ισπανοί, προτίμησαν να μείνουν εκτός πεδίου βολής "Βορείων" της ΕΕ και ΔΝΤ; Μπορεί, μπορεί, μπορεί πολλά ακόμα όμως η ουσία είναι  ότι:

Πέρασαν ήδη
5 ολόκληρες μέρες και...έχουμε τρόφιμα, βενζίνη κλπ αγαθά που μας απειλούσατε πως θα εξαφανιστούν, αν περάσει αυτή η ημερομηνία. Μάλιστα έχουμε ακόμα και σπίτια, συγκοινωνίες, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κλπ κλπ
Η χώρα είναι ακόμα εδώ ακόμα και χωρίς δόση. Μάλιστα φαίνεται πως ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με την δημιουργική σας λογιστική, πάει καλύτερα από του αναμενομένου! Ακόμα με την προσμονή των εσόδων του τέλους του έτους, όπου πάντα είναι αυξημένα, ίσως να καταφέρουμε να "καβατζώσουμε" και τον Δεκέμβρη(μην σου πω και τον Γενάρη...).

Γι αυτό σου λέω, Αντώνη μου, μην ανησυχείς! Θέλεις σε 1, σε 2 σε 3 Eurogroup ή συναντήσεις Κορυφής; Θα έρθουν τα χρήματα. Δεν μπορεί να σε γέλασε τόσο πολύ η...χοντρή της όπερας ή η Παναγία.

Αν πάλι δεν έρθουν σύντομα τα χρήματα, μην σε νοιάζει. Ο Αλέξης να είναι καλά, αν και χωρίς γραβάτα, άρα όχι έτοιμος ακόμα(...), σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Αλλά και αυτοί που ήταν έτοιμοι από καιρό και μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές προσώπων και πολιτικών προτάσεων, μήπως μας έδωσαν προοπτική; Και αυτή που ζήσαμε, δανεική ήταν και μάλιστα με μεγαλύτερο κόστος από όσο υπολόγιζαν και οι ίδιοι.

Α, και κάτι ακόμα που ίσως να έχει σημασία, Αντώνη. Μέσα στο 2013 και το 2014 πρέπει να αποπληρωθούν 55,5 δις έντοκα γραμμάτια που λήγουν(περίπου το 18% του συνόλου του χρέους μας σήμερα), ενώ μετά την 5ετία και μέσα σε περίπου 10 χρόνια το ύψος αυτών φτάνει στα 216,7 δις Ευρώ, περίπου το 78% του συνολικού μας χρέους, σήμερα!

Αυτά από στοιχεία του ΓΛΚ, απλά για να ξέρεις περίπου τι πρέπει να παλέψεις για...δόσεις από εδώ και πέρα, αφού καταφέρουμε(αμήν Παναγία μου) να πάρουμε αυτήν ή αυτές που μας καθυστερούν εδώ και κάτι μήνες και αφού για ακόμα μια φορά, βιάσατε τον Ελληνικό λαό χωρίς σάλιο!

Και τέλος, απλά αναρωτιέμαι τι θα είχε γίνει αν είχε βγεί τον Ιούνιο ο Αλέξης και δεν είχαμε πάρει ακόμα την δόση. Μην το πεις ούτε του...Καρατζαφέρη!

Υ Γ Αποφάσισα από εδώ και πέρα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, να μην ξανά-αναδημοσιεύσω ειδήσεις από άλλους. Όχι πως έγινε κάτι, απλά όλοι μας κλίγο ως πολύ ενημερωνόμαστε από πολλούς και θεωρώ πως αν θέλουμε μπορούμε να βρούμε την πληροφορηση που έχει σημασία...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου