Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: «Βάλτε αναπληρωτή υπουργό τον κ. Βαξεβάνη, που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ» – Το κουτί της Πανδώρας

Αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά «σήμερα είναι σαν να ακούγαμε τον επικήδειο μιας κυβέρνησης» ενώ παρακάτω σημείωσε αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά «ξανάρχεστε για να υπερασπιστείτε τα νέα μέτρα και τις περικοπές. Ελπίζουμε να μην σας ξαναδούμε όταν θα
έρθετε να φέρετε και άλλα μέτρα.»
Αργότερα στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Έμαθα ότι ετοιμάζετε και ανασχηματισμό. Και ότι θα βάλετε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Προτείνω να του αναθέσετε τη διαπραγμάτευση με τις ελβετικές αρχές. Αλλά επειδή μπορεί να μην είναι και τόσο αποτελεσματικός, βάλτε του αναπληρωτή τον κ. Κώστα Βαξεβάνη, τον δημοσιογράφο που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ» υιοθετώντας ουσιαστικά την πρόταση που είχε απευθύνει δημόσια με δημοσίευμά του ο βρετανικός Guardian.
Η βρετανική εφημερίδα προέτρεπε πριν μερικές μέρες την ελληνική κυβέρνηση να αναθέσει την πάταξη της φοροδιαφυγής στον Κώστα Βαξεβάνη. “Πήγατε να τον βάλετε φυλακή αντί να τον αναβαθμίσετε σε γενικό φοροεισπράκτορα του κράτους“ έλεγε χαρακτηριστικά στο editorial του ο Guardian.

Αλ. Τσίπρας: «Βάλτε αναπληρωτή υπουργό τον κ. Βαξεβάνη, που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ» – Το κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου