Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πόσο "νούμερα" είμαστε; Κυριολεκτικά και...μεταφορικά!

Μετά και την χθεσινή ψηφοφορία για το νέο Μεσοπρόθεσμο ή Μνημόνιο 3(και το...μακρύτερο απ' όλα μέχρι τώρα έως το επόμενο!), πέρα από τις όποιες σκέψεις και συνειρμούς μου έφερε η γελοία στάση κάποιων, ένθεν και ένθεν, στην διαδικασία συζήτησης(λέμε τώρα...) και ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου "καρμανιόλα" του Ελληνικού βιοτικού επιπέδου - κράτους, ιδιωτικού και δημόσιου, αυτό που μου έμεινε είναι η απίστευτη αριθμολαγνεία όλων.

Φαίνεται πως η
Τρόικα, πέρα από βάρβαρες πρακτικές, προκειμένου να "συμμαζέψει" τα ασυμάζευτα, αφού δεν λέει να δώσει ανάσα με αναπτυξιακές ενέσεις, έβαλε για τα καλά στην καθημερινότητά μας τα...νούμερα.

'Ολων των ειδών. Μερικά απλά παραδείγματα, που έχουν παίξει τοντελευταίο καιρό σε όλες τις...οθόνες, σε όλες τις ιστοσελίδες αλλά και στα ερτζιανά, θα σας πείσουν για τα λεγόμενά μου.

Έχει η λίστα Λαγκάρντ 1991 ονόματα ή 2100 τόσα, όπως αποκάλυψε ο Κ. Βαξεβάνης; Πόσους βουλευτές έχει η κυβερνητική πλειοψήφια της 3κομματικής; 153 της χθεσινής ψηφοφορίας; 167 μαζί με τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ; 168 με τον διαγραφέντα Κο Σκανδαλίδη; 170 που ήταν το αποτέλεσμα της Συνταγματικότητας του Πολυνομοσχεδίου; Πόσα είναι τα δις που "θα" πάρουμε (όταν, αφού και εφ' όσον...); 31,2 που μας "οφείλονται" από τον Ιούνιο; Περίπου 37 με αυτά του Σεπτεμβρίου; πάνω από 40 μαζί με αυτά που προβλέπεται να πάρουμε από την δόση του Δεκεμβρίου;
Πόσα θα πάνε στα ταμεία του Δημοσίου από αυτά; κάτι...ψιλά εκατομμύρια ή και...τίποτα; Από τα 24+ δις της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, τι θα πάει στην αγορά; Πόσο τελικά τιμώνται τα "ασημικά" του Δημοσίου; 50 δις που έλεγε η Τρόικα πως είναι και ο στόχος μέχρι το 2015; 11,1 δις που λέει η νέα αρχή για τις αποκρατικοποιήσεις; Πόσο είναι τελικά το πραγματικό ποσοστό/αριθμός των ανέργων στην χώρα; 25% +, περίπου 1,5 εκ. άτομα; Και αν είναι έτσι που είναι όλοι αυτοί όταν γίνονται απεργίες; Πόση είναι η πραγματική ύφεση της χώρας; 5, 6, 7, 8, 9%; Να ξέρουμε ρε παιδιά τι θα παίξουμε στο...Τζόκερ!!!

Θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρες να γράφω νούμερα για τα...νούμερα  και τα "νούμερα" που τα βγάζουν, τα υπηρετούν ή/και τα ψηφίζουν ή όχι... Όμως δεν έχει νόημα. Και δεν έχει νόημα γιατί αυτό που συμβαίνει με την αριθμολαγνεία ΟΛΩΝ εντός και εκτός Ελλάδας, είναι να χάνουμε το πραγματικό νόημα.

Ποιό είναι αυτό; Που είναι ο πολίτης εδώ; Ζούμε σε τέτοια οικονομική αριθμό-τρομο-λαγνεία, που τον ξεχάσαμε; Και τα "νούμερα" ασχολούνται μόνο με...νούμερα, χωρίς να βλέπουν την ουσία;

Τι ρωτάω όμως; Πράγματα που αυταποδεικνύονται καθημερινά, στις πλάτες όλων μας; Είναι να απορεί κανείς με την απάθεια που η κοινωνία, υπομένει(;) αυτόν τον εξευτελισμό. Η ισοπέδωση της βούλησης και της έκφρασης, μέσα από την ανάγκη της καθημερινής επιβίωσης, μέσα από την χειραγώγηση μας στην ευκολία και στην κατανάλωση, μας έχει μεταλλάξει σε υποχοίρια και σε "μαϊμούδες" ή "ποντίκια" σε πείραμα.

Η μόνη μας ελπίδα είναι πως ίσως και θέλω να το πιστεύω, κάποια στιγμή, και ελπίζω να είναι σε κοντινό μέλλον, κάποιοι, κάπου, κάποτε θα ξεσηκωθούν με μόνη προοπτική τον άνθρωπο.

Γιατί αλλιώς, πρέπει να παραδεχτούμε πως είμαστε πιό...νούμερα και από τα όποια "νούμερα" που μας κυβερνούν ή έστω αποφασίζουν για μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου