Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

από πιτσιρίκος | Τύφλα

Συνελήφθησαν στη Χίο και την Ζάκυνθο δυο Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό. Τα δυο νησιά απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα για τα επιδόματα τυφλών που εκδίδονταν αβέρτα, οπότε μπορούν οι συλληφθέντες να υποστηρίξουν πως δεν έβλεπαν και έβαλαν φωτιά κατά λάθος.
Από την άλλη, αν έπαιρναν επίδομα τυφλού οι δυο συλληφθέντες, δεν θα είχαν λόγο να βάλουν τις πυρκαγιές, αφού θα ήταν τακτοποιημένοι οικονομικά· ο συλληφθείς για την πυρκαγιά της Χίου -που έκαψε το μισό νησί- φέρεται να είναι γιος πυροσβέστη και ήταν δυσαρεστημένος επειδή δεν προσελήφθη στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Βλέπουμε πως τα μαϊμού επιδόματα τυφλότητας έχουν σώσει την χλωρίδα της χώρας. Αν όλοι αυτοί δεν έπαιρναν επίδομα τυφλότητας, θα έκαιγαν όλη την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι, για να τους προσλάβουν στην Πυροσβεστική.
Άρα, οι οφθαλμίατροι που έδιναν τα ψεύτικα πιστοποιητικά τυφλότητας και οι τοπικοί άρχοντες που ενέκριναν τα επιδόματα έσωσαν τα δάση της χώρας και είναι εθνικοί ευεργέτες.
(Κι επειδή ένας αναγνώστης επιμένει να ρωτάει: Στην Κρήτη -το αγαπημένο νησί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ- δεν δόθηκαν επιδόματα αναπηρίας σε λεβέντες που πιάνουν την πέτρα και την στύβουν;)

πιτσιρίκος | Τύφλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου