Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κλωνοποιήθηκαν! | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

Στο Γυμνάσιο είχαμε ένα τύπο που έβριζε την μπάλα επειδή δεν έμπαινε στα δίχτυα, κλώτσαγε το θρανίο επειδή δεν ήξερε την άσκηση, έφτυνε την πόρτα που δεν παραμέριζε να περάσει. Και βεβαίως τα ίδια έκανε και με τους συμμαθητές μας. Σκουντούφλαγε και έριχνε καρπαζιά στον διπλανό του. Έπαιρνε κακούς βαθμούς και έδερνε τον απουσιολόγο. Για όλα έφταιγαν πάντα οι άλλοι. Αυτός ο τύπος, ο μ*#*# των μαθητικών μας χρόνων, νομίζω ότι έχει κλωνοποιηθεί. Έχει γίνει βουλευτής, υπουργός, δήμαρχος, συνδικαλιστής, δημοσιογράφος, εκπαιδευτικός, αγανακτισμένος πολίτης. Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα που δημιουργούν υποψίες.

Για την δυσφήμιση της Ύδρας από την
φοροδιαφυγή δεν φταίνε αυτοί που δεν κόβουν αποδείξεις ( θα μας πει βουλευτής – επονομαζόμενος και σοβαρός), φταίνε τα ΜΑΤ που κρύβουν το τοπίο(!).

Για τα κίτρινα θολά νερά πολλών νησιών μας δεν φταίει που δεν έχουμε βιολογικούς καθαρισμούς αλλά φταίνε τα πλοία του 6ου στόλου και οι μαροκινοί ψαράδες που ρίχνουν απόβλητα στην θάλασσα.

Για τις πυρκαγιές δεν φταίει ότι δεν έχουμε αντιπυρικές ζώνες και σταθμούς, δεν φταίνε ούτε καν οι οικοπεδοφάγοι,  αλλά φταίνε οι «ξένοι» που επιβουλεύονται τα μαστιχόδενδρα και τις κουκουναριές.

Για την ανικανότητα των Δημοσίων υπηρεσιών δεν φταίει η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι και η διαφθορά αλλά φταίει που οι επικεφαλής δεν είναι Μεσσήνιοι. Τώρα που μεσσηνοποιήθηκαν, όλα θα αλλάξουν.

Για τους υπαλλήλους που κλέβουν αλλά αθωώνονται  από τα πειθαρχικά τους (ο ένας τσέπωνε χιλιάδες ευρώ για να βγάζει οικοδομικές άδειες και ο άλλος εγχειρούσε μόνο με φακελάκι) δεν φταίνε οι ίδιοι οι διεφθαρμένοι αλλά το σύστημα που τους έκανε «ατομικιστές».

Για την πρόσληψη  των συζύγων, των θυγατέρων, των ανιψιών, των γαμπρών, των μπατζανάκηδων των πολιτικών,  δεν φταίνε οι ίδιοι οι ρουσφετολόγοι της πολιτικής αλλά φταίει το πολιτικό … DNA, που βγάζει πανάξιους και δυσαναπλήρωτους συγγενείς.

Για την υποβάθμιση των σχολείων μας δεν φταίνε οι (αναξιολόγητοι) δάσκαλοι και οι καθηγητές αλλά φταίει το Μνημόνιο που δεν επιτρέπει να διοριστούν και άλλοι (αναξιολόγητοι) δάσκαλοι και καθηγητές.

Για τους αγανακτισμένους πολίτες που ξαφνικά (!) έγιναν ρατσιστές δεν φταίει η ΤV και ο πολιτισμός που παράγει 30 χρόνια τώρα, αλλά (φταίει) η κρίση της ευρωζώνης.

Και βέβαια για την ασχήμια των πόλεων μας δεν φταίμε εμείς, δεν φταίνε οι δήμαρχοι και οι τοπικές αρχές αλλά φταίνε τα στρατόπεδα μεταναστών που ΘΑ δημιουργηθούν ( και οι μετανάστες –παρεμπιπτόντως - είναι καλύτερα, για κάποιους φιλάνθρωπους, να κυκλοφορούν στα στενά των πόλεων, ψάχνοντας τους σκουπιδοτενεκέδες παρά να σιτίζονται σε οργανωμένους χώρους).

Γι αυτό σας λέω κλωνοποιήθηκαν.  Και αν δεν αντιδράσουν οι υπόλοιποι  πολιτικοί, δήμαρχοι, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί και –κυρίως - οι αληθινά αγανακτισμένοι πολίτες, σε λίγο θα μας αποβάλουν από την… τάξη (μην σας πω κι από το σχολείο).
Κλωνοποιήθηκαν! | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου