Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Λάβρος ο Ομπράντοβιτς/Ράκος ο Γιαννάκης/ Έγκλημα για το μπάσκετ και τον αθλητισμό

Το 4ο παιχνίδι της σειράς των τελικών για τα πλεϋ οφ στο μπάσκετ δεν τελείωσε ποτέ! Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγγλήματος κατά του μπάσκετ και γενικότερα κατά του αθλητισμού μας, εξελίχθηκε μπροστά στα ματιά όλως όσων το παρακολούθησαν ζωντανά και άντεξαν την περίπου 4ωρη διάρκεια του.

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε και τελείωσε εν μέσω επεισοδίων και που θα μπορούσες να το πεις περισσότερο σε θέατρο του παραλόγου, παρά σε αγώνα αθλήματος, ο μεγάλος νικητής ήταν η ασύστολη και κατευθυνόμενη βία και ο μεγάλος χαμένος το μπάσκετ αλλά και γενικότερα ο αθλητισμός.

Οι δύο προπονητές και ειδικά αυτός του νικητή(στα χαρτιά με 20-0) και τροπαιούχου για 8η συνεχή φορά Παναθηναϊκού, δήλωσε πως: "επιθυμούσε να παίξει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο". Ο προπονητής των «πρασίνων» επισήμανε ότι "έτσι όπως εξελίχτηκε η κατάσταση, οι παίκτες του αδυνατούσαν να συνεχίσουν να αγωνίζονται και τόνισε ότι τέτοια γεγονότα είναι καταστροφή για το μπάσκετ". Και όπως είπε: "η λύση είναι μια: αυστηρές τιμωρίες για τους υπαίτιους των επεισοδίων".

Ο Ομπράντοβιτς συνέχισε λέγοντας ότι τέτοια γεγονότα είναι καταστροφή για το μπάσκετ και αναρωτήθηκε: «Ποίος προετοίμασε όλο αυτό το σκηνικό; Ο καθένας γνωρίζει ποίοι είναι οι υπεύθυνοι για ότι έγινε». Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι πρέπει το καλοκαίρι να καθίσουν οι υπεύθυνοι και να θεσπίσουν νόμους αυστηρούς, ώστε να μην συμβούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα. «Η άποψή μου είναι, πως αν στο ζέσταμα εκτοξευθεί στο γήπεδο έστω και ένα κέρμα να διακόπτεται ο αγώνας. Έχω εργαστεί στην Ισπανία με τη Ρεάλ, στην Ιταλία με την Μπένετον Τρεβίζο, όμως πιστέψτε με τα ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι κάτι το ξεχωριστό» είπε ο Σέρβος προπονητής στα αγγλικά.

Παράλληλα ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναρωτήθηκε γιατί στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας δεν συμβαίνει το παραμικρό, τόσο στο ΣΕΦ, όσο στο ΟΑΚΑ και σε άλλα γήπεδα της Ελλάδας. Και επανέλαβε ότι μια λύση υπάρχει για να παταχθεί το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα, η αυστηρή τιμωρία. Έφερε μάλιστα σαν παράδειγμα το αγγλικό ποδόσφαιρο που πριν από 25 χρόνια υπέφερε από χουλιγκανισμό και εδώ και μια εικοσαετία τα φαινόμενα βίας εξαλείφθηκαν.

Γιαννάκης: "Λυπάμαι για το μπάσκετ"

Ράκος ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη συνέντευξη Τύπου και δεν θέλησε να αναφερθεί στα επεισόδια, καθώς και στον αγώνα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αρκέστηκε να πει: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πολύ φορτισμένος. Λυπάμαι πολύ για το ελληνικό μπάσκετ. Τα πολλά λόγια είναι φτωχεια»

Κρίμα για το άθλημα του μπάσκετ και κρίμα για δυό ανθρώπους κοσμήματα για τον χώρο, κρίμα για τους αθλητές που ο καθένας τους, αλλά και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ένα σωρό διακρίσεις(ατομικές και ομαδικές), να εξαρτώνται από κάποιους κάφρους(ένθεν και ένθεν) για να σηκώσουν μιά κούπα, για να έχουν να την λένε οι μεν στους δε, για την "αιώνια" ηλίθια "μανιάτικη" κόντρα.

Μωρέ, μπουρλότοοοο(που θα έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά) και όποιος ξανακουνηθεί, βουρ στην Β' εθνική και ακόμα πιο κάτω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου