Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΟ - Θράσος χωρίς όρια το Ισραήλ

Δεν ήταν στις άμεσες επιλογές μου να γράψω κάτι για το ειδεχθές ατόπημα του Ισραήλ. Υπάρχουν φορές που τα πράγματα πρέπει να περιμένεις να αναδείξουν κάποιες από τις πτυχές τους για να μπορείς να έχεις λόγο με στοιχεία. Όχι για το προφανές έγκλημα που διαπράχθηκε. Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, όσο και αν θέλουν να το φτιασιδώσουν οι αρχές και οι εντεταλμένοι εκπρόσωποι των Ισραηλινών. Αλλά για να ακούσεις μιά έστω δήλωση μετάνοιας για την πράξη.

Αντ' αυτού σας παραθέτω τι είπε, ακόμα και μετά από σχεδόν 2 ημέρες ο εκπρόσωπος τους, με αφορμή την περίπτωση να γίνει νέο ρεσάλτο σε άλλα 2 πλοία που πλέουν προς την Γάζα αυτήν την ώρα:
«Δεν θα επιτρέψουμε -είπε- στα πλοία να φθάσουν στη Γάζα για να ανεφοδιάσουν την περιοχή αυτή που έγινε βάση τρομοκρατών και απειλεί την καρδιά του Ισραήλ». Παραδεχόμενος ωστόσο «ότι έγιναν λάθη στην εκτίμηση της κατάστασης», δεν έδειξε ούτε τον ελάχιστο σεβασμό στους νεκρούς ακτιβιστές της επιδρομής, χαρακτηρίζοντάς τους αλήτες: «Οι στρατιώτες αντέδρασαν όπως έπρεπε. Θεωρούσαν ότι είχαν να κάνουν με υπέρμαχους ενός ανθρωπιστικού σκοπού, αλλά, τελικά, είχαν να κάνουν με αλήτες. Δεν σκοτώθηκαν εννιά ειρηνιστές, αλλά εννιά αλήτες», ήταν τα λεγόμενά του.

Είναι ντροπή να χαρακτηρίζονται αλήτες κάποιοι οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν την σωματικη τους ακεραιότητα από εισβολείς σε διεθνή χωρικά ύδατα. Και είναι χονδροειδέστατο να προσπαθούν να μας πείσουν πως οι "καλοί" κομάντος κινδύνεψαν στην εισβολή. Είναι νομίζω προσβολή για την νοημοσύνη μας να ελπίζουν πως θα τους δώσει κάποιος δίκιο, με τέτοιου είδους δικαιολογίες.

Και είναι ντροπή να ακούμε τέτοια λόγια από έναν λαό ο οποίος δοκιμάστηκε από τον Ναζισμό και τους φασίστες του Γ' Ράϊχ, στην πρόσφατη ιστορία του πλανήτη και να προσπαθούν να οριοθετήσουν τον εαυτό τους στον Παγκόσμιο χάρτη με αιματηρές και βγδελυρές, αποτρόπαιες πράξεις σαν αυτήν.

Αλήτες και καταχραστές της εξουσίας είναι αυτοί που με τις πράξεις τους μειώνουν στα μάτια των πολιτών, τις όποιες ενέργειες και θέσεις έχουν κερδίσει με κόπο και ιδρώτα, στον καμβά της Ιστορίας. Και οι Ισραηλινοί έχουν δώσει πολλά παραδείγματα που δεν συνάδουν με την ιστορία και προπάντον, με την θρησκεία τους.

Θυμηθείτε ότι ο Θεός δίδαξε: "Μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου