Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 2 νεκροί και 2 τραυματίες αστυνομικοί ο τραγικός απολογισμός της συμπλοκής

Σενάρια για εμπλοκή και της αντιτρομοκρατικής στις έρυνες

Δύο νεκροί αστυνομικοί και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της άγριας συμπλοκής που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Ρέντη.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, άφησε την τελευταία το πνοή και ο δεύτερος αστυνομικός που είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι. Νωρίτερα, κατέληξε στο κρατικό Νίκαιας ένας από τους οχτώ αστυνομικούς που δέχτηκαν επίθεση.

Πρόκειται για τους Σκυλογιάννη Γεώργιο ( του Χ. ) και Ευαγγελινέλη Ιωάννη (του Ε.), 22 και 23 ετών αντίστοιχα.

Εκτός κινδύνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες άλλοι δύο ένστολοι που τραυματίστηκαν.

Όλα ξεκίνησαν δέκα λεπτά πριν τις επτά όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ προσπάθησαν να ελέγξουν ένα ύποπτο τζιπ μάρκας VOLVO στον παράδρομο της εθνικής στο ύψος του Ρέντη. Λίγο νωρίτερα είχαν πάρει σήμα ότι οι επιβαίνοντες του οχήματος το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί, είχαν εμπλακεί σε ληστεία περιπτέρου στο Μενίδι. Ο οδηγός του τζιπ όμως όχι μόνο αγνόησε το σήμα αλλά πάτησε γκάζι και προσπάθησε να εξαφανισθεί με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Δύο από τους επιβαίνοντες του οχήματος, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν, άνοιξαν τα παράθυρα, σήκωσαν τα καλάζνικοφ και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών. Στη συνέχεια οι δράστες κατάφεραν να χαθούν στα στενά της περιοχής.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, εντοπίστηκε στην περιοχή του Ρέντη το τζιπ των δράστων.Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και τα όπλα με τα οποία πυροβόλησαν τους αστυνομικούς.

Αναστάτωση και πρωτοφανή κινητοποίηση στην Ελληνική Αστυνομία προκάλεσε η ενέδρα θανάτου σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το απόγευμα της Τρίτης στου Ρέντη.

Η υπόθεση αξιολογήθηκε ως άκρως σημαντική και για το λόγο αυτό την ανέλαβαν προσωπικά οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ., ενώ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής επέστρεψε εσπευσμένα από την Άγκυρα όπου βρισκόταν, προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

Το γεγονός ότι η αιματηρή καταδίωξη με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς συνέβη λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσουν οι ετήσιες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάζει τους επιτελείς της να διαλευκάνουν άμεσα την υπόθεση, τόσο γιατί είναι πλέον θέμα τιμής για το Σώμα, όσο και για το αποτέλεσμα των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ.

Αν και η Αντιτρομοκρατική επισήμως δεν έχει συμμετοχή στις έρευνες, ωστόσο οι δηλώσεις του κ. Παπουτσή πυροδότησαν σενάρια σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο δράσης, αλλά και την ταυτότητα των τριών ενόπλων του γκρι κλεμμένου τζιπ Volvo.

«Η ιστορία είναι πολύ περίεργη. Δεν μπορεί να εξηγηθεί πως, ληστές περιπτέρων για 50 ευρώ και συνεπώς «ψιλικατζήδες» κυκλοφορούν με κλεμμένο Volvo που αλλάζει συνεχώς πινακίδες και βαρύ οπλισμό», τονίζει αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει: «Το «μυστήριο» μεγαλώνει από το γεγονός ότι με κινηματογραφικό τρόπο σταματούν το όχημα και γαζώνουν τους αστυνομικούς».

Περιμένουν τη βαλλιστική και τα αποτυπώματα

Οι αστυνομικοί που μετέχουν στις έρευνες έχουν στα χέρια τους δύο ισχυρά «χαρτιά» που θα τους βοηθήσουν να φθάσουν στον εντοπισμό και την ταυτότητα των δραστών. Το ένα καλάζνικοφ και το πιστόλι που άφησαν πίσω τους οι ένοπλοι, αλλά και τα αποτυπώματα στο κλεμμένο αυτοκίνητο αποτελούν «άσσους» στο μανίκι της Αστυνομίας που βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια και «ξεσκονίζονται».

«Τα αποτελέσματα αυτών των δύο θα δείξουν με τι έχουμε να κάνουμε. Αν πρόκειται δηλαδή για τρομοκράτες ή κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου» τονίζει στο protothema.gr πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει «Ήδη ψάχνουμε υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης κυκλοφορίας για να δούμε το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τρεις δράστες του μακελειού».

Τα μπλόκα που έχουν στηθεί αλλά και οι πληροφορίες που φθάνουν στα γραφεία των αστυνομικών δεν έχουν βοηθήσει στις έρευνες της Αστυνομίας, ωστόσο όπως λένε αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση αποτελεί άμεση προτεραιότητα να βρεθούν, καθώς κακοποιοί που κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι και κουβαλούν βαρύ οπλισμό είναι σίγουρο ότι θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου