Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - "Όχι" ΣΥΡΙΖΑ για ιδιωτικό έλεγχο στο Δημόσιο

Δύο ερωτήσεις για τις αναθέσεις μελετών σε ιδιώτες κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Η πρώτη αφορά στην ανάθεση στις εταιρείες Hay και Icap μελέτης για το νέο μισθολόγιο έναντι του ποσού των 71.955 ευρώ και η δεύτερη στο διεθνή διαγωνισμό με στόχο την εύρεση συμβούλου για την πάταξη της φοροδιαφυγής, με αμοιβή 2.552.250 ευρώ.

Και για τις δύο περιπτώσεις χαρακτηρίζει σκανδαλώδες "σε μια εποχή βάρβαρης λιτότητας και βίαιων περικοπών, να κατασπαταλάται δημόσιο χρήμα για αμοιβή ιδιωτών". Και αυτό, επειδή υποστηρίζει ότι αφορούν σε δημόσιες υπηρεσίες που διαθέτουν αρμόδια τμήματα και -όπως υποστηρίζει- με τον κατάλληλο συντονισμό θα μπορούσαν να υλοποιήσουν τα σχετικά έργα.

Συγκεκριμένα, ο πρέοδρος του Συνασπισμού ανέφερε πως για το ενιαίο μισθολόγιο, υπάρχει η 22η Δ/νση Μισθολογίου του ΓΛΚ, καθώς και η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ, για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την επίτευξη βιώσιμης φορολογικής συμμόρφωσης η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων, η Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, η Μονάδα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Ανάλυσης κλπ.

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου