Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Τι προβλέπεται για το "Νέο Λύκειο" από Σεπτέμβριο

Το σχέδιο για το Νέο Λύκειο, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου

Το υπουργείο θα δώσει στη δημοσιότητα το σύνολο των ριζικών αλλαγών που σχεδιάζει για τη διαμόρφωση του Νέου Λυκείου, οι οποίες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Βασική αλλαγή είναι η αφαίρεση των πολλών μαθημάτων, κυρίως από τη Γ’ Λυκείου, όπου θα δημιουργηθούν τέσσερα επιστημονικά αντικείμενα, κύκλοι μαθημάτων, με απόλυτη εξειδίκευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις τάξεις του Λυκείου, θα αποτελούν ένα είδος κλίμακας όπου θα ανεβαίνει σταδιακά ο μαθητής έως ότου φτάσει στην απόλυτη εξειδίκευση της Γ’ Λυκείου. Η Α’ Λυκείου θα είναι η πύλη στο νέο σύστημα, την οποία θα παρακολουθήσουν οι φετινοί μαθητές της Γ’ Γυμνασίου. Στα βασικά μαθήματα θα περιλαμβάνονται τα Αρχαία Ελληνικά, η Λογοτεχνία, τα Μαθηματικά και η Γλώσσα. Επίσης, θα υπάρχουν και μαθήματα επιλογής, με βασική ενότητα τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Στη Β’ Λυκείου θα διαμορφώνονται οι κατευθύνσεις, ενώ στη Γ’ Λυκείου θα αρχίζει η απόλυτη εξειδίκευση.

Στην τελευταία τάξη θα δημιουργούνται κύκλοι σπουδών, όπου οι μαθητές όλων των κύκλων θα διδάσκονται Ελληνική Γλώσσα, Νέα Ελληνικά, Αρχαία και Μαθηματικά. Η βαρύτητα κάθε μαθήματος θα εξαρτάται από τον κύκλο που θα παρακολούθει ο μαθητής, δηλαδή τα Αρχαία Ελληνικά έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα στον ανθρωπιστικό κύκλο σπουδών.

Η επιλογή των μαθημάτων θα γίνεται ανάλογα με τη σχολή στην οποία επιθυμεί να εισαχθεί ο υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου