Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Μείωση στα διόδια μέχρι τέλος Μαρτίου, αλλά ο κλήρος πέφτει...;;;

Κοιτάξτε να δείτε που στο τέλος θα βγούμε "και κλαμένοι και δαρμένοι" από την υπόθεση των εταιρειών που κατασευάζουν τα Εθνικά έργα οδοποιίας.

Ακούστε λοιπόν! Μέσα στο Μάρτιο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη μείωση των διοδίων με τις κοινοπραξίες. Όπως διευκρίνισε, η μείωση των διοδίων θα είναι δραστική στα υπό κατασκευήν τμήματα. Θα υπάρξουν επίσης διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες και τους οδηγούς που κάνουν πολύ συχνές διαδρομές, με εκπτωτικές κάρτες.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Διαβάστε όμως παρακάτω το...ζουμί: "Τη διαφορά κόστους από τη μείωση των διοδίων θα την επιβαρυνθεί το Δημόσιο μέσα από τα προβλεπόμενα μελλοντικά έσοδά του από την εκμετάλλευση των αυτοκινητόδρομων."
Μάλιστα! Δηλαδή πάλι εμείς θα πληρώσουμε... Και συνεχίζει το "κρεσέντο" του:
"Ο υφυπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι όσοι αρνούνται να πληρώσουν διόδια, ας βγουν να πουν ποιος άλλος τρόπος υπάρχει για τη χρηματοδότηση των έργων και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στα δύσκολα κρύβεται."
Δηλαδή να του περάσει από το μυαλό(καλά λέμε τώρα), να πληρώσουν το μερτικό τους οι εταιρείες που ανέλαβαν το έργο, δεν παίζει;

Και ο καταλύτης σε όλα έρχεται σαν...τσουνάμι: "Ο κ. Μαγκριώτης διευκρίνισε σε δηλώσεις του ότι τα οφειλόμενα από ΦΠΑ στις κατασκευαστικές εταιρείες των οδικών αξόνων, ύψους 51 εκατ. ευρώ, έχουν διευθετηθεί και σήμερα θα καταβάλλονταν τα υπόλοιπα 25 εκατ. από αυτά."

Δηλαδή και προπληρωνόντουσαν, μέσω διοδίων για την κατασκευή του έργου και όφειλαν στο δημόσιο το ΦΠΑ, που είναι και ο παραχωρισιορούχος και κύριος-τελικός εκμεταλευτής του έργου!!!
Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρχει αυτό το τσάμπα νταβατζιλίκι με χαρτί, βούλες και υπογραφές!


Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν στην Ελλάδα εκπρόσωποι των 43 τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία υλοποίησής τους. Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν το τμήμα Μαλιακός - Κλειδί που κατασκευάζει η κοινοπραξία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο". Οι συγκεκριμένες τράπεζες συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με το υπουργείο Υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου