Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ/ΣΧΟΛΙΟ - Φτάνει ποιά με την "Ζούγκλα" και τους στρατευμένους χούλιγκαν!

Με αφορμή τα επεισόδια των χούλιγκανς στην Λαμία(δεν έχει σημασία από ποιές ομάδες και σε ποιό άθλημα), είναι καιρός να μπει μιά τάξη στους "πληρωμένους στρατούς" των δήθεν οπαδών-φιλάθλων.

Είναι αίσχος και αηδία τα μόνα συναισθήματα που δημιουργούν καταστάσεις σαν αυτές, ειδικά στον αθλητισμό. Η ευθύνη των διοικήσεων των ομάδων είναι μεγάλη. Ίσως η μεγαλύτερη. Όμως η ατιμωρησία και η μη λήψη μέτρων από την πλευρά της πολιτείας, είναι έως και "ύποπτη"...

Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να παρθούν, επιτέλους τα αναγκαία μέτρα(θα αναφερθούμε παρακάτω) για την επιστροφή του αθλητικού πνεύματος και μόνο στους όποιους αγώνες, όλων των αθλημάτων;
Να σκοτωθεί κανένας αθλητής(από πορτοκάλια με ξυραφάκια, κινητά και άλλα πτερόεντα); Να θρυνήσουμε κανέναν παράγοντα από κανένα καδρόνι, συφόνι κλπ; Ή να έχουμε κάποιον πολιτικό που έτυχε να παρακολουθεί και στα επεισόδια, άρπαξε ένα κάθισμα στο κεφάλι;

Και τα γράφω αυτά γιατί ενώ έχουμε θύματα από την πλευρά των οπαδών-φιλάθλων δεν έχει ιδρώσει ακόμα το αυτί της πολιτείας.

Τα μέτρα είναι απλά, όμως χρειάζεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ και ΤΟΛΜΗ για την πραγματοποίησή τους.
Έχουμε και λέμε:

1) Όποια ομάδα εμπλακεί σε επεισόδια να σταματά η κρατική επιχορήγηση.
2) Μηδενισμός στον συγκεκριμένο αγώνα
3) Αν είναι υπότροπος -5 βαθμούς και στην συνέχεια αν παρουσιάσει νέα υποτροπή, άμεσος υποβιβασμός στην παρακάτω κατηγορία. Σε περίπτωση που η ομάδα δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και τις ποινές και συνεχίσει την παραβατική συμπεριφορά, να καταργηθεί η άδεια λειτουργίας της και να της απαγορευτεί η συμμετοχή σε όλα τα αθλήματα, σε όλες τις κατηγορίες, καθώς επίσης να κατασχεθεί η περιουσία της, η οποία να περιέλθει στον αντίστοιχο Δήμο που ανήκει και να δωθεί για χρήση στους δημότες της, με ελεύθερη πρόσβαση.
4) Άμεση και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ τοποθέτηση κάμερας παρακολούθησης και καταγραφής, σε ΟΛΑ τα γήπεδα όπου γίνονται αγώνες Εθνικών Πρωταθλημάτων.
5) Υποχρεωτική επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας για την αγορά εισιτηρίων.
Στους δε συνδέσμους φιλάθλων-οπαδών, θα επιτρέπετε η είσοδος στις κερκίδες ΜΟΝΟ αν και εφ' όσον ο κάτοχος εισιτηρίου έχει αριθμό και κάρτα μέλους του συνδέσμου που προμηθεύτηκε το εισιτήριο.
6) Σε περίπτωση σύλληψης οπαδού-φιλάθλου από την αστυνομία κατά την διάρκεια επεισοδίων και αφού βεβαιωθεί η παραβατική συμπεριφορά αυτού, να του αφαιρείτε η φίλαθλη ιδιότητα και να τον "αναγκάζει" σε "φιλανθρωπικό έργο"

Θα μπορούσα να γράψω σελίδες με προτάσεις, αλλά σταματώ εδώ
Κύριοι,

βάλτε τώρα ένα τέλος στον χουλιγκανισμό και την μετατροπή των αγωνιστικών χώρων σε "αρένα" πριν ο "ταύρος" θανατωθεί. Και αυτός θα είναι ο αθλητισμός. Ο μόνος που πλήτεται από όλη αυτή την κατάσταση είναι ο αθλητισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου