Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Διαβάζω αυτές τις ημέρες για την υπόθεση της "στρατολόγησης" μαθητών από ακροδεξιούς, που οδήγησαν σε πολλές περιπτώσεις σε ξυλοδαρμούς μεταναστών ή/και αλλοδαπών, αλλά και αριστερών όπου μετείχαν σε αντιφασιστική συγκέντραση διαμαρτυρίας.
Σα μεταφέρω ένα απόσπασμα:
«Αυξήθηκαν η τρομοκρατία και οι απειλές στο 16ο Λύκειο Αμπελοκήπων μετά τις συλλήψεις μαθητών για συμμετοχή στην ακροδεξιά ομάδα, που επιτέθηκε το περασμένο Σάββατο σε αντιφασιστική συγκέντρωση, στην πλατεία Πανόρμου. Μέλη της «ομάδας», που δρουν στο σχολείο, στρέφονται κατά των καθηγητών και εναντίον μας», καταγγέλλουν γονείς και συμμαθητές τους.

Πέρα από το γεγονός της όλο και περισσότερο αυξανόμενης εμφάνισης νεο-φασιστικών, νεο-ακροδεξιών οργανώσεων(κατευθυνόμενων ή μη), το πρόβλημα είναι πολυ-επίπεδο και πολύ-συλλεκτικό.

Ναι! Φταίει η κοινωνία και οι σαθρές αξίες που διδάσκονται πλέον οι νέοι μας! ΄Όμως ποιός αλήθεια φταίει γι' αυτό; Μήπως εμείς δεν είμαστε μέλη της κοινωνίας;
Ναι! Φταίει η πολιτεία για την ελλειπή παιδεία και την μη απαραίτητη χρηματοδότηση και σωστή παρακολούθηση αυτής. Όμως μήπως δεν είμαστε και εμείς μέσα σε αυτούς που στον "ωχ αδερφισμό" μας, έχουμε συμβάλει σε αυτό το δεδομένο; Κλείνουν σχεδόν 3 δεκαετίες από τότε που κάποιοι φώναζαν και υπόσχονταν το 15% του προϋπολογισμού να πάει στην Παιδεία. Και τώρα "βολευτήκαμε με το 5%(αφού και όταν...)
Ναι! Φταίει και η τηλεόραση και τα ΜΜΕ! Όμως μήπως εμείς δεν είμαστε που τα απομυθοποιήσαμε, τα βάλαμε μέσα στο σπίτι μας(και καποιοι έχουν/έχουμε και 2 και 3 δέκτες για να είναι όλοι ευχαριστημένοι), που τα χρησιμοποιούν για να περάσει λίγο η ώρα και, ενίοτε(αν όχι κάποιοι και ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ) τα χρησιμοποιούν ως σύγχρονο "πάρκινγκ" παιδιών για να ησυχάσει λίγο το κεφάλι μας;

Θα μπορούσα να αναπτύξω πολλούς και διαφορετικούς λόγους γιατί συμβαίνει αυτό και οι νέοι οδηγούνται όλο και ποιό πολύ προς τα(δεξιά) άκρα και την βία. Όμως τι πραγματικά έφταιξε πιο πολύ(κατα την γνώμη των γονέων της περιοχής);

«Η πλειονότητα των κατοίκων είναι δημοκρατικοί άνθρωποι. Έφταιξε η αδιαφορία, η αδράνεια, η ανοχή μας, η μη συμμετοχή μας στα κοινά. Ετσι, επιτρέψαμε 10 πιτσιρικάδες να τρομοκρατούν, καθοδηγούμενοι, ένα ολόκληρο σχολείο, τη γειτονιά, μια ολόκληρη συνοικία».

Δεν έχω περισσότερα σχόλια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου