Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ!

"Ανεπαρκείς υποσχέσεις" των μεγαλύτερων ρυπαντών του πλανήτη για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που θα οδηγήσουν σε αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 3 βαθμούς Κελσίου, καταδικάζοντας τον πλανήτη σε καταστροφικές κλιματικές αλλαγές, ανακοίνωσε σε ενημερωτικό δελτίο της η Greenpeace Ελλάδας.

Ό υπεύθυνος για θέματα κλιματικών αλλαγών και ενέργειας της Greenpeace Ελλάδας Τάκης Γρηγορίου, υπογράμμισε, με αφορμή την προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου για τελικές δεσμεύσεις και όσον αφορά δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ότι: "Οι υποστηρικτές του Συμφώνου της Κοπεγχάγης σήμερα έγραψαν τον επικήδειο για το κλίμα. Αυτό το χαρτί θα είναι τόσο αποτελεσματικό για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, όσο αποτελεσματική είναι και η Παγκόσμια Τράπεζα για την καταπολέμηση της φτώχειας".

Και συνέχισε:
"Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη επιβεβαίωσαν την απροθυμία τους να αναλάβουν πραγματική δράση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα επίπεδα που υπαγορεύει η επιστήμη".

Στο Σύμφωνο της Κοπεγχάγης οι στόχοι που ανέλαβαν εθελοντικά τα ανεπτυγμένα κράτη να μειώσουν τις συνολικές εκπομπές τους περισσότερο από 11% με 19% και σε συνδυασμό με τις πλασματικές μειώσεις (πχ δασοκομία), οι μειώσεις αυτές μπορεί να είναι ακόμα χαμηλότερες, λεει η Greenpeace.

Κανονικά για να έχουμε κάποια ελπίδα να μην λειώσουμε από τη ζέστη γρηγορότερα(και με ότι σημαίνει αυτό για την τρύπα του όζοντος, το λιώσιμο των πάγων κλπ κλπ), οι μειώσεις των εκπομπών των αναπτυγμένων κρατών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40% ως το 2020 (σε σχέση με το 1990) προκειμένου να συγκρατηθεί η άνοδος της θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, υποστηρίζει η περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση.
Τέλος πιστεύει ότι "μία νομικά δεσμευτική, φιλόδοξη και δίκαιη συνθήκη μπορεί να επιτευχθεί στο Μεξικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου