Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΙΚΑ ΑΛΟΓΑ

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια τάση διαχωρισμού στην κοινωνία μας. Αυτή αφορά πολλές και διαφορετικές ομάδες ανθρώπων΄. Και δεν αναφέρομαι σε αυτές καθ΄αυτές τις "πάγιες" διαφοροποιήσεις που καλώς ή κακώς έχουν ποτίσει την κοινωνία μας(δεξιός-αριστερός, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπιακοί-Παναθηναϊκοί, Έλληνες-Μετανάστες, Πλούσιοι-φτωχοί), που για να τις απαριθμήσεις θέλεις ένα κατεβατό.

Στέκομαι σε δύο νέες κατηγορίες που αν μη τι άλλο χρίζουν ιδιαίτερης σημασίας, καθώς είναι στα όρια(αν δεν τα έχουν ξεπεράσει) του κοινωνικού ρατσισμού. Και μάλιστα στην πρώτη περίπτωση, η οποία έγινε σε δικαστική αίθουσα, απορώ που δεν υπήρχε άμεση επέμβαση.

Μιλώ σαφώς και κατ' αρχάς για την αγόρευση του Κου Κούγια στην δίκη του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, εκείνο το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008. Μεταξύ άλλων ο συνήγορος υπεράσπισης, αναφερόμενος στο ποιόν του εκλιπόντος και θέλοντας να δώσει το στίγμα του στην κοινωνία και βασικά για τον χαρακτήρα του, ανέφερε στο δικαστήριο πως: "αυτά τα παιδιά δεν είναι σαν τα δικά μας και τα δικά σας παιδιά". Και σαφώς εννοούσε πως τα παιδιά τα μεγαλομένα σε "καλές" οικογένειες(δικηγόρων, δικαστών για να μην αναφέρω άλλες καλές κοινωνικές ομάδες) που έχουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης, είναι σαφώς καλύτερα από τα...άλλα παιδιά που μεγάλωσαν...αλλιώς!!!

Έχουν δηλαδή αυτά τα...άλλα παιδιά κακή ανατροφή, άρα και ποιό πολλές πιθανότητες να κάνουν κάτι κακό στην κοινωνία! Να προκαλέσουν, ας πούμε επισόδια και να πάνε "γυρεύοντας" να σκοτωθούν σε καβγά με ράμπο αστυνομικό που κινδύνευσε η ζωή του από τους "άνανδρους, αστοιχοίωτους, αμόρφωτους, απαίδευτους, οργισμένους" νεαρούς, στο γκέτο των Εξαρχείων...!!!

Η άλλη κατηγορία που προκύπτει τον τελευταίο καιρό στην κοινωνία μας είναι τα "γέρικα άλογα". Εννοώντας σαφώς αυτούς που είναι βραχνάς για την κοινωνία και είναι βάρος για την πρόοδο της(εννοώντας προφανώς πως δεν μας χρησιμεύουν σε τίποτα, αφού μας κοστίζουν και δεν μας δίνουν ανταποδοτικά...ωφέλη).
Τελευταίος που μίλησε για αυτά είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, Κος Παλαιολόγος, μιλώντας στην εκπομπή του Σκαϊ για το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
Εκεί ετέθη, μεταξύ άλλων το ερώτημα: τι θα γίνει με τα συμβόλαια(ζωής, νοσηλευτικα κ.α.), των μεγάλων στην ηλικία.
Ο Κος Παλαιολόγος χαρακτήρισε μέγα πρόβλημα τα συμβόλαια που έχουν τα "γέρικα άλογα" και ζήτησε από την πολιτεία να πάρει αυτή την απόφαση. Μάλιστα χαρακτήρισε τα συμβόλαια αυτών που είναι πάνω από 55 ετών, μέγιστης επικινδυνότητας και απαγορευτικά να τα κληρονομήσει οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

Φαίνεται πια καθαρά πως, οι εποχές για τα "τιμημένα γηρατειά" πέρασαν ανεπιστρεπτι και, αν κρίνουμε και με το καινούριο ασφαλιστικό, τρίτη ηλικία δεν θα υπάρχει στο εγγύς μέλλον.
Ούτε θα συνταξιοδοτείται(αφού μάλλον θα πεθαίνει στο γραφείο επάνω στα 67+) ή θα είναι πολύ "γέρικα" και αντικοινωνικά-αντιπαραγωγικά για την μέλουσα κοινωνία.

ίσως είναι καλή ευκαιρία να σκεφτούμε την περίπτωση αντι για σύνταξη να κάνουμε μια συμφωνία με τον...Διάολο, μήπως και καταφέρουμε και ζήσουμε κάτι από την ζωή μας.

Ρε, Αει στον...κόρακα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου