Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ...ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΙ!

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της 'Αμφισσας, απέρριψε την λίστα των 25 μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής, που κατατέθηκε την Τετάρτη, ημέρα επανέναρξης της Δίκης για το φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ως απαράδεκτη!!!
Η Πολιτική Αγωγή κατέθεσε την πρόσθετη λίστα, καθώς επικαλείται σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου του 2009 κα υποστηρίζει ότι η λίστα μαρτύρων αποτελείται από αυτόπτες μάρτυρες, ανθρώπους που μίλησαν με αυτούς αλλά και τεχνικούς και πραγματογνώμονες οι οποίοι μπορούν να εισφέρουν σημαντικές πληροφορίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μετά από την απόρριψη της λίστας η μητέρα του αδικοχαμένου Αλέξη δεν στάθηκε δυνατόν να καταθέσει και έτσι η δίκη επανεκίνησε με την μαρτυρία του ιατροδικαστή, που ήταν άκρως διαφωτιστική.

Ο κ.Λευκίδης, που έχει συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση, είπε στο δικαστήριο πως: "Ο θάνατος του παιδιού ήταν ακαριαίος" προσθέτοντας ότι "εξαρχής η βολίδα έδειξε ότι συνέβη εποστρακισμός σε μια σκληρή και πλατιά επιφάνεια"

Διευκρίνισε ότι: "Η πορεία της σφαίρας δεν ήταν άμεσα ευθεία, αλλά έπληξε πρώτα μια τσιμεντένια μπάλα δαπέδου, αναπήδησε σε αυτήν και πέτυχε το θύμα".
Το πιο σημαντικό στην κατάθεση του μάρτυρα είναι ότι απέκλεισε το ενδεχόμενο η σφαίρα να ήρθε από τον ουρανό, με καθοδική πορεία προς το θύμα.

Αυτό δεν άρεσε στον συνήγορο υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, Αλ. Κούγια, που υποστήριξε ότι ο πελάτης του πυροβόλησε μία ή δύο φορές στον αέρα και ακόμα όταν επιχείρησε να βάλει το πιστόλι στη θήκη του, όπου εκπυρσοκρότησε.

Ο μάρτυρας συμπλήρωσε ότι: "η βολίδα έχει εποστρακιστεί στο πλάι και όχι στην κορυφή", απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης πως ο εποστρακισμός έχει γίνει σε κάποιο μπαλκόνι. Ο Αλ. Κούγιας ζήτησε να προσκομιστεί η βολίδα στο δικαστήριο, αίτημα που έγινε αποδεκτό και αποτέλεσμα αυτού είναι η δίκη να συνεχιστεί σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου