Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Μήπως είμαστε σε...εμπόλεμη κατάσταση και δεν το έχουμε καταλάβει;

Όλο και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, έχω την εντύπωση αν όχι την βεβαιότητα, πως έχει κηρυχθεί ο 1ος Παγκόσμιος Πόλεμος της Οικονομίας. Της Ελεύθερης Οικονομίας. Αυτής της οποίας όλοι οι λαοί ευαγγελίζονταν με στόχο την ανάπτυξη, την κερδοφορία, την κατάκτηση μιας λαμπρής θέσης στα νέα πράγματα, στον νέο κόσμο του 21ου αιώνα.

Είναι όλο και ποιό ορατό το φαινόμενο της "οικονομικής" δυσπραγίας των μεγάλων, οικονομικά, χωρών να απομιζίσουν ότι περισσότερο από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες των χωρών, που δεν έχουν είτε βαριά βιομηχανία, είτε εξαγώγημες πρώτες ύλες, είτε να προσφέρουν ανταλλάγματα για τις όποιες "κερδοφόρες" κρατικές ή κρατικίζουσες επιχειρήσεις τους.

Είναι βέβαιο πιά πως ο κόσμος μας, ο πλανήτης ολόκληρος, βιώνει τώρα και θα γίνει ακόμα χειρότερο αργότερα, την απόλυτη οικονομική παγκόσμια πολεμική σύρραξη.

Οι "παλιάς" κοπής πολέμοι, δεν έχουν και μεγάλη πέραση τα τελευταία χρόνια. Οι γείτονες έρχονται όλο και πιό κοντα με την λεγόμενη "παγκόσμια διπλωματία" από την οποία κερδίζουν και οι δύο. Και αν φαινομενικά(αλλά και ουσιαστικά αν θέλετε), υπάρχουν δυσεπίλυτα προβλήματα, βρίσκουν τρόπο και συνεργάζονται.
Οι θρησκευτικές διαφορές έχουν ακόμα δρόμο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το νούμερο ένα πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Άλλα είναι τα θέματα και οι αφορμές προκειμένου να γίνουν "πόλεμοι". Πόλεμοι χωρίς στρατιωτική ανάμειξη αντιπάλων χωρών σε βουνά και κάμπους. Χωρίς αιματοχυσία και ηρωισμούς. Κάποιοι είναι πολύ περισσότερο δημιουργηκοί στα νέα πεδία μάχης.

Οι "χαρτογιακάδες" και οι πάσης φύσεως καιροσκόποι έχουν έτοιμο το νέο σχέδιο για έναν "Παγκόσμιο Πόλεμο" όπου μόνο οι οικονομικά(φαινομενικά ή όχι) δυνατοί, είναι δυνατόν να υπερισχύσουν του πλανήτη.

Οι πόλεμοι αυτοί έχουν πολλά πρόσωπα και απαντώνται σε πολλά διαφορετικά σημεία της γης, με διαφορετικά θύματα, αλλά περιέργως πως, τους ίδιους θύτες.

Πόλεμοι για το πετρέλαιο, που αποσκοπούν στην πώληση περισσότερων όπλων, που "πολεμούν" έστω και βραχυπρόθεσμα την ανεργία, που αναδεικνύουν σε μείζον πρόβλημα την ασφάλεια από τους τρομοκράτες κ.ο.κ.. ΟΚ είναι πόλεμος που έχει θύματα ΚΑΙ απλούς, άμαχους πολίτες. Όμως το βασικό ζητούμενο είναι το υλικό(πετρέλαιο), οι δείκτες(ανεργίας, αφού τόσοι στρατιώτες χρειάζονται εκεί) και οι πωλήσεις(όπλων, πυρομαχικών, αποκατάσταση ζημιών-αναστηλώσεις-νέα έργα). Άρα;

Ο πόλεμος της οικονομίας, αφού οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, έχουν φουσκώσει όσο δεν παίρνει τις μετοχές και τις εκάστοτε "ονομαστικές" αξίες τους(επιχειρήσεων, τραπεζών και προϊόντων τους, καθώς και ασφαλιστικά οικονομικά παραδείγματα πυραμίδων που καταρρέουν). Βασικά όμως, στο όνομα της φιλίας των λαών και στην υποχρέωση αλληλοστήριξης, οι κυβερνήσεις έχουν γίνει οι καλύτεροι "ντήλερς" των μεγάλων πολυεθνικών, αφού σε αυτές στηρίζονται για να επανεκλεγούν και ΄στους εκάστοτε κυβερνώντες στηρίζονται για να πουλήσουν.

Ο πόλεμος για το νερό, ο οποίος μόλις τώρα ξεκινάει, αφού ο ετήσιος τζίρος του ξεπερνά τα 100 δισ. δολλάρια τον χρόνο(παγκοσμίως) και ενώ οι πρόσφατες μετρήσεις έχουν δείξει πως τουλάχιστον το 1/3 των εμφιαλομένων νερών του εμπορίου είναι, είτε ακατάλληλο, είτε επικίνδυνο για την υγεία, είτε χειρότερο από το νερά της βρύσης.
Αυτός ο ακήρυχτος πόλεμος του νερού, είναι και αυτός που θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ανθρωπότητα, τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε καμία περίπτωση πως ο άνθρωπος για να ζήσει μπορεί να επιβιώσει χωρίς αυτοκίνητο. Και χωρίς σπίτι. Και χωρίς δουλειά. Ακόμα και χωρίς τροφή για κάποιες μέρες. Όμως σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να επιβιώσει ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ!

Είμαστε στην αρχή μιας καινούριας παγκόσμιας τρέλας, μιας παγκοσμιόποιησης, μιας εποχής υλιστικής και κερδοφορικής μανίας, που δημιούργησε ο άνθρωπος, τόσο ανεξέλεγκτης που οι "παράπλευρες" απώλειες και οι αλληλεπιδράσεις που θα δημιούργησουν στον παγκόσμιο χάρτη, θα είναι ένα καταστροφικό τσουνάμι, που όμοιό του δεν θα έχει υπάρξει ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου