Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Επιτέλους!
Και οι άνδρες γονείς αρχίζουν να ελπίζουν πως θα καταφέρουν να κερδίσουν κάποια (αν όχι όλα), τα δικαιώματα που έχει η γυναίκα και αφορούν τις γονικές παροχές.
Ένας υπάλληλος νοσοκομείου(ανύπαντρος πατέρας), κατάφερε να κερδίσει την δίκη για Γονική άδεια 9 μηνών, προκειμένου να μεγαλώσει το νεογέννητο παιδί του.
Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο ζευγάρι ήταν πως η μητέρα δούλευε σε ξενοδοχειακή επιχείρηση εποχιακά(Απρίλιο-Οκτώβριο) και μακριά από την οικογενειακή εστία.
Έτσι αφού ο υπάλληλος πήρε δικαστική απόφαση για την γονική επίβλεψη, ζήτησε άδεια για το διάστημα που η γυναίκα του θα ήταν απούσα.
Η υπηρεσία του όμως, του έδωσε μόνο 170 μέρες, για όσο διάστημα έκανε μνεία πως θα λείπει η σύζυγος.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο των δικαστηρίων και με την βοήθεια του Συνήγορου του Πολίτη, ο υπάλληλος δικαιώθηκε και του χορηγήθηκε όλη η Γονική άδεια των συνολικά 9 μηνών.

Και συμπερασματικά να πω πως είναι καιρός να αρθούν κάποιες παράλληλες "αδικίες" σε σχέση με τα δικαιώματα του άνδρα στις Γονικές παροχές. Η ισότητα είναι μια πολύ λεπτή γραμμή, που έχει πολύ καιρό, χρόνια ολόκληρα, να αναπροσαρμοστεί και καιρός είναι να γίνει ένα φρεσκάρισμα.

Στην εποχή της ηλεκτρονικής διαδικτύωσης, ενημέρωσης και πληροφόρησης δεν μπορεί να ισχύουν δεδομένα με άλλα κριτήρια για τους άνδρες και άλλα για τις γυναίκες.
Αν δεν είναι έτσι, τότε μιλάμε για κοινωνική αδικία εις βάρος του "πάλαι ποτέ" ανδρικού φύλου.

1 σχόλιο:

  1. kalhmera eime ypalilos se OTA aoristou xronou h gineka mou doulevi se ksenodoxio epoxiaki zhtisa goniki adeia kai mou dinoun MONO 33 egrasimes hmeres eine dikeo afto; (ta paidia eine didima kai eine 19 mhnon )

    ΑπάντησηΔιαγραφή