Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΔΙΑΚΟΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Παρουσιάστηκε στην διακομματική επιτροπή αλλά και στους δημοσιογράφους στην συνεδρίαση ακρόασης του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Γ. Γαμπρίτσου, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ.

Ο διορισμός του κ. Γαμπρίτσου - κατόπιν εισήγησης του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου - εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ενώ λευκό ψήφισαν η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ δεσμεύτηκε έκανε ιδιαίτερη στην ανάγκη για μείωση των αποδοχών των στελεχών, λέγοντας πως είναι «απαραίτητη» και στην συνέχιση της περιστολής του κόστους.

«Διοίκηση και εργαζόμενοι θα συμφωνήσουμε για τα παραπάνω, με χρηστή διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού και εξοικονομώντας πόρους που θα διοχετευθούν στο πρόγραμμα», είπε ο κ. Γαμπρίτσος, μεταξύ άλλων.

Ο υπουργός Πολιτισμού πήρε τον λογο και είπε πως, οι αμοιβές θα κριθούν με βάση όσα είπε ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και με βάση το συνολικό κόστος του ΔΣ. Αυτό που κάναμε στην ΕΡΤ με τις μειώσεις 40-50% είναι πρωτοφανές. Κάποιοι που δεν τις δέχθηκαν φύγανε. Ο Γαμπρίτσος είπε δοκιμάστε με και δείτε αν σας κάνω κι αυτό βάρυνε στην εισήγησή μου. Θεωρεί την θέση αυτή πρόκληση κι αυτό τον τιμά» είπε ο κ. Γερουλάνος.

«Αν δεν τηρηθούν αυτά, θα είμαι σφόδρα κριτικός την επόμενη φορά, για να είμαι συνεπής στον εαυτό μου και απέναντι στους πολίτες» ανέφερε ο κ. Πετσάλνικος ο οποίος ρώτησε αν ισχύουν τα όσα έχουν δημοσιευτεί περί μισθών παρουσιαστών πρωινής εκπομπής της τάξης των 27.000 ευρώ ο καθένας, ψυχαγωγικής εκπομπής των 40.000 ευρώ το επεισόδιο, τις οποίες χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και εξωφρενικές. Επίσης αναφέρθηκε στα 290 εκ. ευρώ εσόδων της ΕΡΤ που προέρχονται από την εισφορά των πολιτών, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και απηύθυνε παραίνεση: «Σας προειδοποιώ μην κάνετε το ίδιο» εννοώντας σαφώς για διασπάθηση του δημόσιου χρήματος.

Ακόμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθ. Λεβέντης, αναφέρθηκε "στην ορθολογική διαχείριση του προσωπικού καθώς η ΕΡΤ απασχολεί 4.600 άτομα και δεν ξέρουμε αν είναι αντίστοιχο το αποτέλεσμα", την ισοτιμία προβολής των κομμάτων, την αντικειμενική ενημέρωση, την προβολή θεμάτων που στα ιδιωτικά δεν γίνεται λόγος, αλλά άπτονται του ενδιαφέροντος του κοινού και τον περιορισμό της σπατάλης.

Να σημειώσω εδώ πως βλέπω μεγάλη διάθεση από πολλούς στο δημόσιο για μειώσεις, περικοπές και άλλου τύπου σωσίβια.

Οι βουλευτές, οι υπουργοί, οι σύμβουλοι, οι άλλοι διευθυντές (υπουργείων, δημόσιων φορέων κλπ), πότε θα κάνουν ΚΑΙ αυτοί την δική τους μείωση;
Γιατί οι κυβερνώντες είπαν πως θα ξεκινήσουν από ψηλά το πάγωμα και τις μειώσεις. Και αντί γι' αυτό βλέπουμε πάγωμα και μειώσεις στους μισθωτούς...
Άιντε να δούμε και τα χαϊρια σας, κύριοι(μεγάλη κουβέντα!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου