Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - "Κόψτε" τους μισθούς να ανέβει η ανταγωνιστηκότητα

"Tο πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει καθόλου να κάνει με το χρέος, έχει να κάνει με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Οικονομίας. πρέπει να αποκαταστήσουμε την Ανάπτυξη στην Ελλάδα και για να την αποκαταστήσουμε, πρέπει να αποκαταστήσουμε την Ανταγωνιστικότητα».

Αυτά ήταν τα λόγια του Ντ. Στρος Καν, που έβαλαν "φωτιά" στο Υπ. Εξωτερικών και τώρα τρέχουν να βρουν που θα κρυφτούν, αφού έχουν διαλαλήσει σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν πρόκειται να γίνουν περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Μάλιστα συνέχισε λέγοντας:

"Από την εισαγωγή του ευρώ, 12 χρόνια πριν, οι αυξήσεις στους μισθούς στον δημόσιο τομέα ήταν, σε ονομαστικές τιμές, 35% κατά μέσο όρο στην ευρωζώνη. Σε άλλες χώρες λιγότερο, σε άλλες όχι. Στις περισσότερες χώρες ήταν μεταξύ 30%-40%, στη Γερμανία 17% -και γι’ αυτό κέρδισε πολλά σε ανταγωνιστικότητα, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Στην Ελλάδα; 100%» κάνοντας μια μικρή παύση και έναν μορφασμό έκπληξης που είχε ιδιαίτερο νόημα!

"Αυτό είναι πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Πρέπει να το διορθώσετε. Δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Αυτό δεν έχει σχέση με το χρέος».

Και από αύριο που που έρχεται η Τρόϊκα για τα περαιτέρω τα ΜΜΕ είναι σε απεργία...!!!
Τυχαίο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου