Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ - Η διαρκής εβδομάδα των παθών και η Ανάσταση των...αγορών!

Είναι ηλίου φαεινότερον πως οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση, ήπια ή μη, "κούρεμα" ή όπως αλλιώς θέλετε να το βαφτίσουμε, του χρέους μας, μόλις 1 χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου, έχει ήδη ξεκινήσει.
Και ας φωνάζουν όλοι οι "συνεταίροι" και οι παροικούντες πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Και είναι ακόμα πιο φανερό πως η αναπόφευκτη προσφυγή στον μηχανισμό, που ο πρωθυπουργός παρομοίασε με πιστόλι στο τραπέζι, είχε "άσφαιρα" ή τελικά μας...αφοπλίσανε πριν καν προλάβουμε να το χρησιμοποιήσουμε!

Σε αυτή την φάση της κρίσης δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι θα ήταν προτιμότερο.
Η στάση πληρωμών, η στάση πληρωμής δανείων και δανειακών εξυπηρετήσεων, η πτώχευση, το κούρεμα, η αναδιάρθρωση(πάνω κάτω τα ίδια είναι όλα, με διαφορετικές ονομασίες και αβέβαιο μέλλον σε όλα...); Εδώ οι γνώμες και οι αναλύσεις των εκάστοτε ειδικών μοιάζουν με δημοσκοπήσεις, που προσπαθούν να βγάλουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό!
Ποιό λιγότερο κακό προτιμάμε να πάθουμε για τα επόμενα 10-τόσα χρόνια, μέχρι να ξαναβγούμε(και αν...), στον αφρό.

Είναι σίγουρο πάντως πως ο γυαλός είναι στραβός, το καράβι και στραβά αρμενίζει και νερά έχει πάρει και η...αντλία που προσπαθεί να μαζέψει τα νερά έχει χαλάσει, αλλά κύρια και πάνω απ' όλα δείχνει να μην έχει ικανό καπετάνιο και πλήρωμα. Και ακόμα χειρότερα, δεν υπάρχει και κατάλληλος "πάγκος"(επί το αθλητικότερον), για πιθανή αλλαγή.

Και να θέλεις να βρεις αχτίδα ελπίδας και φως στο τούνελ, μάλλον η μόνη τέτοια περίπτωση είναι να περιμένουμε κάποιες μέρες να γίνει η Θεού Ανάστασις ή να δούμε όλοι μαζί...Νικολούλη!

Μια και από την κατάσταση αυτή δύσκολα θα ξεφύγουμε, είναι προτιμότερο να γίνει κάτι που να μετριάσει την καταστροφή και να δώσει "καρότο" για την συνέχεια, μια και το μαστίγιο θα είναι σε ημερίσια βάση αναπόφευκτο.

Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, είναι μια θετική στάση προς την εξυπηρέτηση του χρέους, καθώς μέσα από αυτή την διαδικασία θα φανεί τι είναι πληρωτέο και τι απεχθές και μη νόμιμο. Είναι πάνω απ' όλα τίτλος τιμής σε όποιον πολιτικό το αποφασίσει, καθώς οι Έλληνες καλούμαστε να πληρώσουμε λογαριασμούς με αμφίβολης προέλευσης απόδειξη.

Και αφού οι Έλληνες καλούνται όταν πληρώνουν να ζητούν απόδειξη, προκειμένου να βοηθήσουν το κράτος να εισπράξει περισσότερη φορολογία(δικαίως) από κάποιους που κρύβουν εισοδήματα(κακώς), πως είναι δυνατόν το κράτος να μην παρουσιάζει ανάλυση για το χρέος που καλείται να πληρώσει ο πολίτης του, χωρίς να παρουσίασει απόδειξη;

Πέρα από αυτά τα στενάχωρα ας ευχηθώ σε όλους καλό κουράγιο σε αυτήν την εβδομάδα των Παθών και καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου