Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - Α.Χατζηστεφάνου: Ο δημιουργός του Debtocracy μιλάει στην iefimerida | iefimerida.gr

Debtocracy: το ντοκιμαντέρ πρότυπο στον καιρό της κρίσης που μιλάει για το χρέος και προβάλλεται απόψε διαδικτυακά στις 8 παράλληλα με τα δελτία ειδήσεων, είναι έτοιμο. Κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν παρήγγειλε τη δημιουργία του, καμία χορηγία δεν βοήθησε με τα χρήματά της. Όλα τα έξοδα καλύφθηκαν αστραπιαία από όσους ανταποκρίθηκαν σε διαδικτυακό κάλεσμα και θέλησαν να στηρίξουν μια ανεξάρτητη δημοσιογραφική προσπάθεια.

Ο Άρης είναι άυπνος, κουρασμένος, όμως είναι εκεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα για να ελέγξουν και την τελευταία λεπτομέρεια. 6-7 άτομα θα είναι κρεμασμένα πάνω απ΄ τις οθόνες του μοντάζ μέχρι την τελευταία στιγμή. Η Κατερίνα Κιτίδη, η οποία είναι το άλλο βασικό πρόσωπο πίσω απ’ όλο το εγχείρημα, δυστυχώς δεν κατάφερε να έρθει στη συνάντηση.

Το Debtocracy ασχολείται με το πρόβλημα του χρέους. Του ελληνικού, του παγκόσμιου, δεν έχει σημασία. Είτε μιλάμε για την Ελλάδα είτε για τον Ισημερινό, οι τρόποι και οι λόγοι δημιουργίας του είναι οι ίδιοι, μας λέει ο Άρης. Το θέμα είναι πώς θα το αφήσουμε πίσω μας. Στον Ισημερινό πάντως τα κατάφεραν. Με το Debtocracy o Άρης φιλοδοξεί να δείξει μια πιθανή διέξοδο και σε μας. Κι αν ακόμα αγνοήσουμε όσα έχει να μας πει, ίσως δώσει περισσότερη σημασία κάποιος Ισπανός ή Πορτογάλος. Η ομάδα του Άρη και της Κατερίνας, με σύμμαχό της τη σύγχρονη τεχνολογία και τη βοήθεια οποιουδήποτε θέλει να διακινήσει ελεύθερα τη δουλειά τους, θα φροντίσουν να φτάσει η πληροφορία όπου υπάρχει ανάγκη.

Ας τα πει όμως καλύτερα ο Άρης...

Α.Χατζηστεφάνου: Ο δημιουργός του Debtocracy μιλάει στην iefimerida iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου