Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Εξηγήσειw από την Siemens

Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης έστειλε προς τη γερμανική εταιρεία κλήση (που επιδόθηκε χθες με δικαστικό επιμελητή), προκειμένου στελέχη της να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με διάφορες παραβάσεις που καταλογίζονται σε αυτήν. Οι εξηγήσεις θα δοθούν ενώπιον των γενικών γραμματέων Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ι. Ιωαννίδη και Εμπορίου Σ. Κομνηνού και θα αφορούν παραβάσεις που αποδίδονται στη Siemens A.E. με αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης και για τις οποίες έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας και διενεργείται ανάκριση.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι εξηγήσεις θα πρέπει να αναμένονται εντός 15νθημέρου, καθώς η νομοθεσία ορίζει σύντομες προθεσμίες και στελέχη της εταιρείας θα έλθουν στην Ελλάδα για τον λόγο αυτό μετά τις γιορτές του Πάσχα. Ανάλογα με τις εξηγήσεις που θα δοθούν και το ύψος των οικονομικών παραβάσεων μπορούν να επιβληθούν υψηλά πρόστιμα και άλλου είδους διοικητικές κυρώσεις που μπορούν να εμποδίσουν τη συμμετοχή της γερμανικής εταιρείας από διάφορους διαγωνισμούς.

Παράλληλα η κυβέρνηση θα εξετάσει τον αποκλεισμό της εταιρείας από μελλοντικούς διαγωνισμούς, ενώ άλλοι διαγωνισμοί του παρελθόντος που κατακυρώθηκαν στην εταιρεία θα εξεταστούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου