Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι Πολίτες στο Σύνταγμα, ημέρα 8η(1/6/2011)

Όι Αγανακτισμένοι Πολίτες της Ελλάδας συνεχίζουν να μαζεύονται στις πλατείες για 9η μέρα, σήμερα 2 Ιουνίου του 2011.

Χθες 1 Ιουνίου(καλό μήνα, καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια στον αγώνα), τα πράγματα ήταν ελαφρώς πιο παγωμένα, λόγω κυρίως της περισσότερης αστυνομικής επιτήρησης της Βουλής και των "εξόδων" της.
Αφορμή ήταν οι διαμαρτυρίες προς βουλευτές, γραμματείς, φαρισσαίους και εργαζόμενους της Βουλής την προηγούμενη νύχτα.

Κάποιοι, μασώντας ακόμα μια φορά την "τσίχλα" της δημοκρατικής αντιμετώπισης των αντιπροσώπων του λαού, μίλησαν για απαράδεκτα "επεισόδια" και πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και που δεν τιμούν το κίνημα των Αγανακτισμένων.

Έχουν μπερδε υτεί τόσο με την...βούρτσα και τις "τρίχες" της, που προκειμένου να πιαστούν από κάπου, προσπαθούν να μειώσουν το κίνημα με κάθε πιθανό τρόπο. Ένα κίνημα που δεν μπορούν να το "χρεώσουν" σε κάποιο από τα "αναγνωρισμένα" κόμματα. Και αυτό τους θυμώνει ακόμα περισσότερο, με την έννοια πως ψάχνουν τρόπο να κρατήσουν τα κεκτημένα. Να την βγάλουν για μια ακόμα φορά "καθαρή".
Ναι οι προπηλακισμοί είναι εκτός πρακτικών του κινήματος. Όμως οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί των πράξεων του πλήθους που διαμαρτύρεται, είσαστε εσείς που, υποτίθεται, είστε οι αντιπρόσωποί μας.

Απλά να τους θυμίσουμε εδώ πως, οι εκπρόσωποι του λαού είναι εκλεγμένοι για το καλό του τόπου και την προώθηση των συμφερόντων μας και όχι το ξεπούλημα της χώρας. Ακόμα η περίφημη ατιμωρησία στο σύνολο των σκανδάλων που έχουν συγκλονίσει την χώρα, έχει γίνει ανέκδοτο. Η περίφημη φράση των πολιτικών "για απόδοση ευθυνών όσο ψηλά κι αν φτάνουν" και για "το μαχαίρι που θα φτάσει στο κόκκαλο" έχουν χάσει το νόημά τους.

Μάλιστα μιλάμε για θράσος όταν αυτοί που έχουν φτάσει την χώρα στο χείλος του γκρεμού, επικαλούνται την δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου και έκφρασης που κατακτήθηκε από αγωνιστές με αίμα. Αυτοί που είναι οι πρώτοι που καπηλέυονται την μνήμη τους και καταπατούν τις ιδέες τις οποίες, υποτίθεται πως εκπροσωπούν.

Φτάνει πιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου