Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πρόταση για τις αποκρατικοποιήσεις

Θα ήθελα να κάνω μια πρόταση που αφορά την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, τις λεγόμενες αποκρατικοποιήσεις, εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας ή οπως αλλιώς τις έχουν βαφτίσει.

Θα έπρεπε να ξεκινήσουν πρώτα από την πώληση-εκποίηση των ακινήτων που υπάρχουν στο εξωτερικό, πριν φτάσουμε στις όποιες πωλήσεις-εκποιήσεις περιουσίας στο εσωτερικό της χώρας.

Επί παραδείγματι θα μπορούσαμε να παραχωρήσουμε, να νοικιάσουμε η έστω και να πουλήσουμε κρατική περιουσία κτιρίων, γραφείων, οργανισμών που στεγάζονται εκτός συνόρων, έτσι ώστε να εξοικονομοίσουμε κόστος σε πολλαπλό επίπεδο(συντήρηση, μισθολογικό κλπ).

Ναι σίγουρα θα υπάρχει μια αρκετά μεγάλη συρρίκνωση της παρουσίας μας στα δρώμενα του κόσμου, όμως πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι η συντήρηση και προστασία της εντός των τειχών περιουσίας του δημοσίου. Άλλωστε, όπως παραδέχεται και η κυβέρνηση, ζούμε στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε αυτό το μοντέλο, αρχίζοντας και την εξωτερική μας πολιτική από αυτό.

Επίσης το να πουλήσεις τώρα μετοχές κρατικών "κεφαλαίων-περιουσίας" με τις τιμές που υπάρχουν στο Χρηματιστήριο, είναι τουλάχιστον ασύμφορο για το Δημόσιο καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου