Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Χρεωκοπήστε τους!

Μετά από μια "θυελλώδη" συζήτηση, στα όρια του λήθαργου και αφού ο μόνος "επιζών" της, έδωσε "πνοή" με την ομιλία του(αχαχαχαχα καλό ακούγεται για ανέκδοτο!!!), χαρακτηρίζοντας ως πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση, αυτήν του 1981, δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στην "νέα" κυβέρνηση.

Μια κυβέρνηση που μόνο της μέλημα είναι η επαναφορά του (όποιου)κλίματος ενότητας στην κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης προκειμένου να περάσει το μεσοπρόθεσμο, μέχρι τα τέλη Ιουνίου και να εξασφαλιστεί η δόση του Ιουλίου και το "δέσιμο" της χώρας με το νέο Μνημόνιο.

Το μόνο νέο στην όλη υπόθεση είναι η προσπάθεια του νέου υπουργού Οικονομικών, να δώσει πολιτική βάση στο Μεσοπρόθεσμο. Με δομημένο λόγο, ήπιους τόνους, χωρίς αλαζονεία, προσπάθησε να πείσει. Τους ημέτερους του κόμματός του, βέβαια, καθώς όλοι οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένου και του ΛΑ.Ο.Σ., είναι πλέον απέναντι.

Αυτό που έγινε ήταν αναμενόμενο. Αυτό που θα ακολουθήσει, είναι, λίγο ως πολύ, προβλέψημο. Αυτό που έχει μείνει ως μόνο "όπλο" στην φαρέτρα μας ως Ελλάδα είναι το...απονενοημένο.

Ποιό είναι αυτό; Να βάλουμε το "πιστόλι" της χρεωκοπίας στο τραπέζι των συζητήσεων. Τι εννοώ; Πολύ απλά. Όλοι λένε πως ενδεχόμενη χρεωκοπία μας θα συμπαρασύρει όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης και θα οθήσει και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα σε νέα, ίσως βαθύτερη, κρίση από αυτήν του 2008(χρεωκοία Lehman Brothers).

Αν υπάρχουν ακόμα "παλμοί" στην διπλωματική μας κοινότητα, θα έπρεπε να "ξαμωληθούν" σε διάφορες χώρες, οικονομικά υγιείς, διπλωματικοί υπάλληλοι με σαφή και μόνη οδηγία να μας στηρίξουν στον πρώτο δύσκολο καιρό της "μετα-χρεωκοπημένης" Ευρώπης.
Και στην συνέχεια να πάμε στο τραπέζι και με το όπλο "γεμάτο" να τους απειλήσουμε ανοικτά: "ή μας στηρίζετε με καλύτερους όρους ή χρεωκοπούμε όλοι μαζί" και να μην βγεί κανείς από την αίθουσα αν δεν υπάρχει υπογεγραμένη συμφωνία.

Αυτή την στιγμή, η Ελλάδα μοιάζει με τον τζογαδόρο στο καζίνο, που αφού έπαιξε, κέρδισε, γλέντησε, κάποια στιγμή που άρχισε να χάνει συνειδητοποίησε πως έχει δανειστεί τόσο που δεν υπάρχει σωμός. Η μόνη του διέξοδος είναι με τον τελευταίο "μποναμά" που έχει, να τα παίξει όλα για όλα σε μια παρτίδα που έχει πολύ ρίσκο, αλλά δεν έχει πλέον και τίποτα περισσότερο να χάσει.

Το "παιχνίδι" τους λέγεται: χρεωκοπία. Αυτό είναι και το όπλο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου