Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Καλά να πάθεις, όρνιο!

«Καλά να πάθεις όρνιο». Αυτό είναι το σχόλιο κάποιου σε σχόλιο άλλου ο οποίος θέλησε να πει τον καημό του σχολιάζοντας σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα»: «Εμένα τα ομόλογα έληγαν 20/3/2012 και για 10 μέρες έχασα τις οικονομίες μιας ζωής δεν ξέρω τι να κάνω.»

Καλά να πάθεις όρνιο, λοιπόν. Δεν είναι ένας, είναι πολλοί οι χαιρέκακοι που βλέπουν τις χιλιάδες των ανθρώπων που επένδυσαν στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου να χάνουν τα λεφτά τους. Μιλάμε για μικροεπενδυτές ή ακόμη και μεγαλοεπενδυτές οι οποίοι δεν τζόγαραν: θέλησαν ένα σίγουρο κέρδος. Δηλαδή φταίει ο άνθρωπος που πείστηκε ότι μπορεί να αποκτήσει 1.000.000 δραχμές δίνοντας 816.327 δραχμές ή το δημόσιο που όντως τόσο του τα πρόσφερε;

Καλά να πάθεις όρνιο, λοιπόν. Όπως έγραψε
στο protagon αναγνώστης σχολιάζοντας το άρθρο του Δημήτρη Καμπουράκη την περασμένη Κυριακή «Πήρα ομόλογα 90000 και μου λένε να χάσω τις 48150, να πάρω 13500 σε δυο χρόνια και 28350 το ετος 2042.» Όρνιο κι αυτός, πόνταρε στην αξιοπιστία του ελληνικού δημοσίου. Το όρνιο αυτό βλέπει τις οικονομίες του να εξανεμίζονται προκειμένου να συνεχίσουν να παίρνουν τις υψηλές αμοιβές τους υπάλληλοι ειδικών μισθολογίων, προκειμένου να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται τα κόμματα, να παίρνουν συντάξεις ακμαιότατοι 55χρονοι, να λειτουργούν τελείως άχρηστοι οργανισμοί, να μισθοδοτούνται αργόσχολοι, προκειμένου γιατροί κι υπάλληλοι ταμείων να συνεχίσουν τις μαϊμουδιές που τους αποφέρουν εκατομμύρια εις βάρος του δημοσίου, προκειμένου το πολιτικό σύστημα να εξακολουθήσει να συντηρεί τις πελατειακές σχέσεις του.

Όρνιο κι ο προμηθευτής που πλήρωσε κάποτε φόρους, προμηθευτές, προσωπικό, ΦΠΑ, εισφορές κλπ για να βρεθούν με άτοκα γραμμάτια του δημοσίου στα χέρια που, πλέον, θα πληρώνονται κουρεμένα έως το 2042.

Αυτά τα όρνια πρέπει να τιμωρηθούν. Δεν αρκεί το κούρεμα που συνιστά ένα είδος δήμευσης της περιουσίας τους, πρέπει και να υφίστανται και την κακεντρέχεια και τις ύβρεις του καθενός.

Προσοχή, όμως: τα «όρνια» την πάτησαν επειδή πίστεψαν ότι το κράτος θα είναι συνεπές στο συμβόλαιο μαζί τους και βρέθηκαν αντιμέτωπα με παντελή έλλειψη κανόνων. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα και κυρίως σε αυτόν που γελά εις βάρος των «όρνιων».
Καλά να πάθεις, όρνιο | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου