Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Οι εξελίξεις τρέχουν! | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

Λύθηκε λοιπόν και αυτός ο γόρδιος δεσμός. Στην θέση του Παπουτσή πήγε ο Χρυσοχοϊδης, στην θέση του Μιχάλη η  Άννα και στην θέση της Άννας ο Μπαμπινιώτης. Τα κομματικά επιτελεία ολοκλήρωσαν με επιτυχία άλλη μια δύσκολη υπόθεση. Και είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα. Σε δέκα μέρες καταφέραμε όχι μόνο να δούμε το πρόβλημα αλλά και να το αντιμετωπίσουμε. Αλλάξαμε καρέκλα σε δυο υπουργούς και προσθέσαμε και έναν νέο. Ήταν ένα σαφέστατο μήνυμα και προς τους ξένους. Ότι οι Έλληνες όταν θέλουν μπορούν. Ένα τσακ χρειαζόμαστε για να ξεχυθούμε μπροστά. Αλλά ας μην φιλοσοφώ, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η συνάντηση του Μιχάλη με τον Πρόεδρο της της Δημοκρατίας. «Ανησυχώ» θα πει ο Πρόεδρος, αλλά ο Μιχάλης, σαν παλιά καραβάνα, δεν θα πει «και εγώ» όπως θα έλεγε ο κάθε Παπουτσής. Θα πει «θα τα καταφέρουμε».Το τι σημαίνει αυτό για την πάταξη της τρομοκρατίας (εγχώριας και διεθνούς) δεν μπορώ να σας το πω καθότι - και εγώ - πρέπει να σεβαστώ την πρωτοκαθεδρία των σχολιαστών των βραδινών δελτίων ειδήσεων. Αυτοί θα μας ερμηνεύσουν τους χρησμούς.

Μετά θα πάει η Άννα στον Πρόεδρο. «Χαίρομαι γιατί
χωρίς ανάπτυξη δεν θα πάμε πουθενά» θα σχολιάσει ο Πρόεδρος, σαφές σημάδι ότι δεν είναι απλώς με το μνημόνιο αλλά είναι και με την ανάπτυξη. «Έχουμε να κάνουμε πολλά» θα πει η Άννα, αλλά για να μην παρεξηγηθεί με τον Μιχάλη θα προσθέσει: «Έχουμε κάνει βέβαια προσπάθειες». Εδώ μάλλον θα έχει αυστηρό ύφος – σημάδι ότι όντως οι προσπάθειες ήταν κοπιαστικές.

Και μετά θα έρθει η ώρα του Μπαμπινιώτη. «Χωρίς παιδεία δεν πάμε πουθενά», θα πει ο Πρόεδρος στον Μπαμπινιώτη αλλά δεν θα μείνει εκεί. «Εσείς το ξέρετε» θα προσθέσει, σημάδι εκτίμησης στον καθηγητή που δεν είναι ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ (άλλο ένα προεδρικό «υπονοούμενο» - όλα εγώ θα σας τα λέω;). «Με την βοήθεια σας, κύριε Πρόεδρε» θα πει ο καθηγητής. Και μετά σιωπή.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Γιατί στην αντιπολίτευση δεν θα αφήσουν ανεκμετάλλευτο το πεδίο. Μόλις βγουν οι κάμερες από το Προεδρικό, θα πέσουν πάνω στον Τσίπρα. Θα προτείνει την συμπόρευση των κομμάτων της Αριστεράς. Θα πει και ένα στίχο του Κηλαηδόνη (δεν έχει σημασία ποιόν) - μήνυμα ότι η Βαγενά έχει και αυτή θέση στην μεγάλη οικογένεια της Αριστεράς.

Η Αλέκα θα απαντήσει ότι η εργατική τάξη έχει κάνει τις επιλογές της και δεν είναι  ώρα για μπάνια στη Βουλιαγμένη - κρεσέντο μαρξιστικής ρητορίας, όχι παίζουμε. Ο Καρατζαφέρης θα καλέσει τις κάμερες για να ολοκληρώσει τον χρησμό με τον Βρούτο που φώναξε «Στέλλα, κρατάω μαχαίρι» (ξέρω δεν είναι χρησμός και δεν ήταν η Στέλλα στην αυλή του Καίσαρα αλλά τέτοιες στιγμές συγχωρούνται και δύο ιστορικές ανακρίβειες). Ο Πάγκαλος θα συγκαλέσει σύσκεψη φορέων για το Κέντρο της Αθήνας και ο –σοφός - Αβραμόπουλος θα καταλαγιάσει τα πάθη επαναλαμβάνοντας ότι χωρίς συνεργασία όλων δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση.

Γι’ αυτό σας λέω ζούμε ιστορικές στιγμές. Το protagon θα σας κρατά ενήμερους. Το Έθνος ξαναβρίσκει τον βηματισμό του.Οι εξελίξεις τρέχουν! | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου