Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Καραγκιόζηδες εναντίον..Τοτού!

Ρωτούσε ο "κολλητήρης" τον Καραγκιόζη: "Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα;", ενώ σε ερώτηση του Τοτού προς τον πατέρα του αν είναι μακρυά η Αμερική, η απάντηση ήταν : "Σκάσε και κολύμπα"!

Γιατί διάλεξα αυτά τα δύο πολύ γνωστά αποφθέγματα που προέρχονται από την ανεκδοτοποίηση της παράδοσής μας, για να ξεκινήσω σήμερα; Πολύ απλά γιατί κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας αυτές τις ημέρες.

Ας πάρουμε τα πράγματα με κάποια σειρά. "Γιατί χαίρεται ο κόσμος" ή μάλλον το ΠΑΣΟΚ και οι συγκυβερνούντες αυτώ ΝΔημοκράτες; Οι μεν πρώτοι, χαίρονται, αφού πέτυχαν να δώσουν, όπως υποστηρίζουν, ανάσα στην χώρα, προκειμένου να πετύχει το Νέο Μνημόνιο, αλλά και γιατί, "ξεφορτώνονται τον ΓΑΠ. Με νέο αρχηγό τον Ε. Βενιζέλο, που να θυμίσουμε πως ήταν ο μεγάλος χαμένος της προηγούμενης κούρσας διαδοχής, το ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως, μετά το επιτυχές "κούρεμα" και...ξύρισμα μην σας πω(!), θα καταφέρει να επανασυσπηρώσει τους ψηφοφόρους του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μεγάλο του όπλο η χρήση της "πολικότητας" που θα χρησιμοποιήσει ως γλώσσα πειθούς, δικαίωμα που του δίνει η "ανάσα" του κουρέματος, αλλά και η χρήση του "όπλου" της χρεωκοπίας έναντι του Μνημονίου, όπως το χρησιμοποίησε στην Βουλή, προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα της ψήφισής του ΠΑΣΟΚ, έναντι των κομμάτων της Αριστεράς.
Μένει να δούμε αν θα μείνουν με το χαμόγελο ή τελικά θα είναι αυτοί που θα γελάσουν τελευταίοι...

Όσο για την ΝΔ, αυτοί χαίρονται έτσι για να λένε πως ότι έχουν πει, έχει βγει. Προφανώς εννοούν μια από τις πολλές τους κωλοτούμπες(ΟΧΙ στο Μνημόνιο, ΟΧΙ σε νέα μέτρα, ΟΧΙ στο αγγλικό δίκαιο και τελικά ΝΑΙ σε όλα, αλλά με διαφορετική συνταγή...!!!). Σε αυτούς θα βάλουμε και το υπόλοιπο μισό της ερώτησης του Κολλητήρι: "και χαμογελάει, πατέρα", καθώς με όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει το χαμόγελο στο πρόσωπό τους τείνει να πάρει την όψη του Τζόκερ, από τον Μπάτμαν ή του V στο Vendetta. Αν είναι μάλιστα να πεις για τον "θα γίνω πρωθυπουργός ο κόσμος να χαλάσει" αρχηγό τους, αυτός να δείτε. Μάλιστα είναι τόση η σιγουριά του, που στις προγραμματικές του δηλώσεις μίλησε ως ήδη πρωθυπουργός.

Τώρα για το "Σκάσε και κολύμπα" καταλάβατε που πάει, έεε; Ναι. Εκεί! Σε εμάς. Που αν παρασυρθούμε ακόμα μιά φορά από τις πολιτικές "παγαποντιές" τους και τους ψηφίσουμε, τότε τι να πω; Καλά να πάθουμε να...κολυμπάμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου