Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ/ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Διακόπτεται η χρηματοδότηση των ΠΑΕ μέσω του ΟΠΑΠ

Να μια πολύ γενναία απόφαση - χτύπημα στην διαφθορά του ποδοσφαίρου. Εκεί που όλοι ξέρουν, γνωρίζουν, δείχνουν αλλά κανένας(και πάλι) δεν τιμωρείται.

Όρθως (και ελπίζουμε να μείνει έτσι η απόφαση αυτή και όχι στα χαρτιά), έπραξε και είπε ο ΓΓΑ Κος Π. Μπιτσαξής.

"Οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν με οργή και αγανάκτηση την τελευταία πράξη των αναξιόπιστων και άθλιων πρωταθλημάτων στα οποία βασιλεύει ο νόμος της ζούγκλας. Τον κατήφορο του ελληνικού ποδοσφαίρου τον ενισχύει και η αφερεγγυότητα των αποτελεσμάτων.
Μιλήσαμε με την ΕΠΟ, μιλήσαμε με τη Λίγκα και μάλιστα πήγα κι εγώ ο ίδιος στα συμβούλιά τους. Δυστυχώς ο διάλογος και οι συμφωνίες κυρίων κατέρρευσαν. Τα αιματοκυλίσματα που είδαμε μας αναγκάζουν να πούμε το εξής: η βία δεν μπορεί να χρηματοδοτείται με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.
Αυτή τη στιγμή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του υπερχρηματοδοτείται με 40 εκατ. ευρώ ετησίως. Γι’ αυτό λοιπόν με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, και μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναστέλλεται κάθε χρηματοδότηση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τον ΟΠΑΠ μέχρι να πειστεί η Πολιτεία ότι θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα ώστε το επόμενο πρωτάθλημα να είναι ειρηνικό.
Άλλωστε το παραγόμενο προϊόν συνιστά κακή εκτέλεση των συμβάσεων και η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ καθίσταται αυτομάτως άκυρη. Ο ΟΠΑΠ δεν μπορεί να χρηματοδοτεί αυτήν την αθλιότητα. Αυτό που γίνεται είναι αντι-διαφήμιση. Οι συμβάσεις είναι κατ’ επίφαση ανταποδοτικές", ήταν οι αναλυτικές δηλώσεις του ΓΓΑ.

Ειδικά αυτή την περίοδο που τα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο όχι απλά δεν περισσεύουν, αλλά μάλλον αγνοούνται, η απόφαση αυτή είναι πέρα για πέρα σωστή.

Μάλιστα για να επικροτήσουμε ακόμα περισσότερο, ας βάλουμε και έναν έταιρο προβληματισμό στην όλη υπόθεση.

Μήπως θα έπρεπε να σκεφτεί η κυβέρνηση να σταματήσει και την "κρατίκη επιχορήγηση" της ΕΡΤ στους συλλόγους που εκμεταλλέυται τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα από τις αναμεταδόσεις των αγώνων τους;

Μήπως θα έπρεπε να θεσπιστεί και νόμος, ο οποίος να λέει σαφώς και ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ πως: "όποια ομάδα κριθεί ένοχη για επεισόδια εντός ή και εκτός του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου της από δικούς της οπαδούς, να σταματά αυτόματα η όποια επιχορήγηση σε ΟΛΑ τα αθλήματα που λαμβάνει μέρος(Εθνικά, τοπικά, επαγγελματικά ή/και ερασιτεχνικα), για το τρέχον έτος".
Αν μάλιστα είναι υπότροπος να επεκτείνεται η ποινή, αυτόματα για διπλάσιο χρόνο.

Να δώσουμε παράλληλα και ένα μήνυμα αισιοδοξίας στα αθλητικά δρώμενα της χώρας αφού, το Σάββατο 27/3 διεξήχθει ο τελικός βόλλεϋ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Μεγάλος νικητής ήταν το βόλλεϋ, καθώς η διοίκηση της ομοσπονδίας επαναλλαμβάνοντας το περσινό παράδειγμα, απέκλεισε από τις κερκίδες οπαδούς και φιλάθλους(οργανωμένους) και επέτρεψε την είσοδο ΜΟΝΟ σε μαθητές, αθλητές(επιδεικνύοντας την ανάλογη ταυτότητα) αλλά και κάποιους ανθρώπους των 2 ομάδων, σύμφωνα με λίστες που παραδόθηκαν και ελέγχθηκαν.

Το αποτέλεσμα ήταν μια καταπληκτική, αθλητική ατμόσφαιρα, που συνέβαλε σε ένα παιχνίδι γιορτή που το χάρηκαν νικητές, ηττημένοι, θεατές, τηλεθεατές και όλοι οι αγνοί υποστηρικτές του αθλητισμού.
Πολλά συγχαρητήρια στην διοίκηση της ΕΟΠΕ για την απόφαση και την υλοποίηση της που δείχνει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ πως όταν υπάρχει βούληση και σχέδιο, υπάρχει ΚΑΙ αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου