Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

"Τέντωσε τα χέρια του μπροστά και πυροβόλησε"

«Έβγαλε το όπλο, τέντωσε τα χέρια του μπροστά, σχεδόν στην ευθεία, απέναντι από τα άτομα και πυροβόλησε»...
Με αυτά τα συνταρακτικά λόγια, περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα, Ευάγγελου Ζέρβα, αναφερόμενος στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη δίκη για τη μοιραία νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου 2008 όταν δολοφονήθηκε ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος, συμπερικλείεται το βάρος της εν λόγω κατάθεσης.

Ο μάρτυρας, κατηγορηματικά ανέφερ ότι: "δεν υπήρχε επίθεση σε βάρος των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη ενώ επίσης ανέφερε πως δεν σημειώθηκε κανένα περιστατικό που να δικαιολογεί τρόμο. Ακόμη, κατέθεσε ότι δεν άκουσε κανένα από τους δύο αστυνομικούς να προειδοποιεί ότι θα κάνει χρήση όπλου.

"Δεν υπήρχε τίποτα απειλητικό πριν πυροβολήσει. Δεν είχε πέσει μολότοφ. Αμέσως μετά τους δύο πυροβολισμούς τους είδα να κάνουν μεταβολή και να φεύγουν περπατώντας ήρεμα" κατέθεσε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Ζέρβας.

Η δίκη των ειδικών φρουρών συνεχίζεται στην Άμφισσα, παρουσία του ανήλικου στενού φίλου του θύματος, ο οποίος ήταν δίπλα του την ώρα που δολοφονήθηκε. Ο ανήλικος θεωρείται ο βασικότερος μάρτυρας. Φαίνεται όμως πως δεν θα προλάβει να καταθέσει σήμερα.

Επίσης στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία, όπου κατέθεσε ένας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας(ανήλικος) και κατέθεσε περίπου τα ίδια πράγματα, αντιμετώπισε την μήνη του συνήγορου υπεράσπισης, καθώς μίλησε για "προκατασκευασμένους μάρτυρες" "καλά εκπαιδευμένους" και γενικά προσπάθησε να μειώσει την αξιοπιστία των λεγομένων του.

Ακόμα η πολτική αγωγή ζήτησε την αναπαράσταση του περιστατικού, με όλυς τους εμπλεκομένους και παρουσία των δικαστών, κάτι που αποδέχτηκε η πλευρά των κατηγορουμένων(συνήγορος), με την μόνη διαφορά πως ζήτησε να γίνει την ώρα που έγινε το εν λόγω περιστετικό.

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να απαντήσει, δηλώνοντας πως θα το επιτρέψει αν αυτό κριθεί σκόπιμο από την περαιτέρω διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου