Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Επιστολή ΣΥΡΙΖΑ προς ΜΜΕ: «Μην διαστρεβλώνετε τις απόψεις μας»

Επιστολή έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ στους διευθυντές των ΜΜΕ ζητώντας να μην διαστρεβλώνονται οι απόψεις που ακούγονται από στελέχη του κόμματος. Αφορμή για την επιστολή στάθηκε η παρερμηνεία των δηλώσεων του Δημήτρη Στρατούλη από τα ΜΜΕ που προχώρησαν σε αυθαίρετη ερμηνεία με παραπλανητικούς τίτλους για το θέμα των καταθέσεων των πολιτών. Στη συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο κ. Στρατούλης ρωτήθηκε αν σε περίπτωση που γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα δεσμευθούν οι καταθέσεις των πολιτών. «Είπαμε, θα εγγυηθούμε,
δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών», ήταν η απάντηση του στελέχους του Συνασπισμού. Στο ερώτημα πώς θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη αφού είναι των πολιτών, ο κ. Στρατούλης απάντησε ως εξής: «Και πού πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους, των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνουν ρευστότητα οι τράπεζες, να δώσουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια στον λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί; Είναι θέμα πολιτικής βούλησης», διευκρίνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Στρατούλης στη συνέντευξή του έθεσε θέμα δημοσίου ελέγχου των τραπεζών, τονίζοντας «πως εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
Η επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ προς τα ΜΜΕ:
«ΜΜΕ και διάφοροι κύκλοι πληροφόρησης ερμηνεύοντας αποσπάσματα από δηλώσεις στελέχους μας, δημιουργούν μια ανεύθυνη παραπληροφόρηση – κινδυνολογία για τις τραπεζικές καταθέσεις θεωρώντας ό,τι έτσι μπορούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ξεκάθαρες απόψεις μας διατυπώνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα μας, που κυκλοφορεί δημόσια και μόνο από δόλο μπορεί να διαστρεβλωθεί.
Σας επισημαίνουμε τους κινδύνους, που προέρχονται από την παραπληροφόρηση και σας θέτουμε προ των ευθυνών σας, επειδή η ανεύθυνη φημολογία για τις τραπεζικές καταθέσεις μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στο τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία.
Θεωρούμε πως είναι αυτονόητο για όλους όσους υπηρετούν την ενημέρωση, ο σεβασμός των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας με σκοπό την εξυπηρέτηση μιας πλουραλιστικής και αξιόπιστης ενημέρωσης.
Με εκτίμηση
Πάνος Σκουρλέτης
Γραφείο Τύπου»

Επιστολή ΣΥΡΙΖΑ προς ΜΜΕ: «Μην διαστρεβλώνετε τις απόψεις μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου