Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Επίθεση Τσίπρα στον Φρανσουά Ολάντ

Δριμύτατη επίθεση κατά του Φρανσουά Ολάντ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόρριψη εκ μέρους της γαλλικής προεδρίας του αιτήματός του, για συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας μαζί με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο κ. Τσίπρας ανέφερε:
«Σε ό,τι αφορά τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας θεωρούμε ότι είναι δικαίωμά του να μη δέχεται με βάση το πρωτόκολλο να συναντήσει αρχηγούς κομμάτων και να θέλει να συναντά μονάχα αρχηγούς κρατών, είναι απολύτως κατανοητό». Για να προσθέσει: «Αλλά πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι
πολύ σύντομα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Και κυρίως αν όσα έλεγε προεκλογικά ισχύουν και μετεκλογικά, διότι εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον κ. Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο τον έστειλε όχι για ν’ αντικατασταθεί από κάποιον που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική, αλλά από κάποιον που θα την αλλάξει αυτή την πολιτική».
Επίθεση όμως κατά του Φρανσουά Ολάντ εξαπέλυσε και ο Ζαν Λικ-Μελανσόν ο οποίος χαρακτήρισε τα στελέχη του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος ως «στρατιωτάκια» που κάνουν καριέρα και συμπλήρωσε ότι «το κόμμα του Ολάντ είναι υπέρ του Μνημονίου όπως ήταν ο κ. Παπανδρέου, είναι σαν το ΠΑΣΟΚ».
Στο σημείο αυτό επενέβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημείωσε ότι «ε τον Ζακ-Λικ Μελανσόν είμαστε πολλά χρόνια συναγωνιστές και σύντροφοι στα πλαίσια του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Με αυτή τη μεγάλη δύναμη της Αριστεράς στη Γαλλία, ο Πρόεδρος Ολάντ γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας Ολαντ-ρέου, διότι θα έχει το αποτέλεσμα και την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».

Επίθεση κατά Μέρκελ και Σαμαρά

Από τα βέλη του κ. Τσίπρα δεν ξέφυγε ούτε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ιμιτασιόν Σαρκοζί» ούτε και η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, για την οποία ανέφερε ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην ευρωζώνη, καθώς και ότι η ίδια είναι ισότιμη έταιρος.
«Δεν ξέρω εάν φοβίσαμε την Ευρώπη, αλλά μάλλον την ξαφνιάσαμε απ’ ό,τι φαίνεται από την παρουσία σας εδώ» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία δεν μπορεί να φύγει από την ευρωζώνη, δείχνοντας τη σαφή θέση του κόμματος υπέρ της παραμονής στο ευρώ.

Επίθεση Τσίπρα στον Φρανσουά Ολάντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου