Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Της κωλοτούμπας το...κάγκελο!

Πρέπει αυτή η περίοδος της πολιτικής σκηνής της χώρας, να είναι η πιό ανατρεπτική σε απόψεις και κωλοτούμπες από ποτέ! Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας από τους πολιτικούς αρχηγούς, με τις αλλαγές "πλεύσης" από την μια στιγμή στην άλλη.

Πάντα με γνώμονα, εμάς. Τους πολίτες που υποφέρουμε από αυτούς που τα λένε. Από αυτούς που τα κάνουνε. Από αυτούς που μας ζητούν και πάλι να τους εμπιστευτούμε. Που πάτε ρεεεεεεεεεε;

Ο Σαμαράς από την μία δεν ψήφισε το 1ο Μνημόνιο και διέγραψε αυτούς που το ψήφισαν. Στην συνέχεια
βλέποντας πως πάει για Πρωθυπουργός, άλλαξε τα κολπα. Ψήφισε το 2ο Μνημόνιο και διέγραψε αυτούς που δεν το ψήφισαν. Να σημειώσουμε πως αυτοί που είχαν εν τω μεταξύ φύγει το ψήφισαν επίσης(όχι όλοι, αλλά αυτοί που...έπρεπε)! Στην συνέχεια γίνονται εκλογές και καταποντίζεται. Παίρνει την εντολή για να προσπαθήσει να σχηματίσει Κυβέρνηση και την καταθέτει σε...6 ώρες! Τέτοια προσπάθεια να σώσει την χώρα... Στην συνέχεια αφού ο Αλέξης τους κολλάει το "όχι σε σύμπραξη" και εν μέσω αλλοπρόσαλων δηλώσεων των, μάλλον αιφνιδιασμένων από την επιτυχία, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται ενθυμούμενος πως αυτός ήταν που είπε πρώτος την επαναδιαπραγμάτευση. Και στην συνέχεια βλέποντας πως αρχίζει να χάνει τις όποιες πιθανότητες να γίνει "Πρωθυπουργός, οπωσδήποτε", ρίχνει "γέφυρες" να επιστρέψουν αυτοί που διέγραψε, αφού διαφώνησαν και μετά αφού συμφώνησαν, ξαναδιαφώνησαν(βλ. Ντόρα και συν αυτώ) . Και το κερασάκι στην τούρτα: προσέλαβε ως αρχηγό της προεκλογικής εκστρατείας για τις νέες εκλογές, τον Τιτανο-Μέγιστο Π. Ψωμιάδη, τέως Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος έχει, προσωρινά, καθαιρεθεί από τα καθήκοντά του, αφού βρέθηκε ένοχος για ατασθαλίες στην Νομαρχία, κάνοντας "χάρες" σε φίλους του.
Όχι αυτό δεν είναι κωλοτούμπα. Αυτό είναι ασκήσεις εδάφους με δυσκολία 10' !!!

Ο Βενιζέλος από την άλλη, αφού χάρηκε που ξεκινά τα ποσοστά του από εκεί που ξεκίνησε ο Αντρέας(!), αποφάσισε πως υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση και βελτίωση κάποιως από τους όρους του Μνημονίου, παρ' ότι αυτή η σύμβαση ήταν η καλύτερη και πιο προσοδοφόρα που θα μπορούσε να κάνει η χώρα μας... Μάλιστα και το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτοί που με τον καθαρό τους λόγο, προειδοποίησαν για τις δυσκολίες που έρχονται και για τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα, όταν κατάλαβαν πως λεφτά υπάρχουν(ναι καλά διαβάσατε), αλλά δεν τους τα δίνουν αυτοί που τα έχουν. Μάλιστα οι έχοντες τους συμβούλευσαν, αν θέλουν να συνεχίσουν να έχουν λόγο στα πράγματα, να τα πάρουν πρώτα από αυτούς που δεν τα έχουν και, σαν δεν ντρέπονται, έπαιρναν δάνεια και σπίτια, από αυτούς που τα είχαν και τους τα έδιναν χωρίς να τους ζητούν εχέγγυα, τιμωρώντας τους για το ότι έζησαν με πιο πολλά από ότι δικαιούνταν.
Ενώ οι έχοντες, μόλις άρχισε το "λακριντί" τα πήραν και έφυγαν και άντε ψάξτε τους τώρα.
Μάλιστα δεν φταίνε αυτοί που πήραν τις δύσκολες αποφάσεις για την χώρα, χωρίς να ρωτήσουν τους πολίτες της, και πήραν όλο το βάρος πάνω τους και το πληρώνουν. Και θέλουν να τους το αναγνωρίσουμε ΚΑΙ αυτό. 15% στο αναγνώρισαν και πολύ είναι...!!! Κάτσε να βγει και το "ημερολόγιο" του Άκη στο φως αυτές τις μερες και να δούμε μήπως και πιάσει ίσα ίσα το διψήφιο...

Αν οι εκλογές της 6ης Μαίου ήταν η αρχή της αποδόμισης του δικοματισμού και του στείρου πολιτικού λόγου, ο οποίος έβαλε την χώρα μας στην περιδύνηση της χρεοκοπίας, της αναξιοπρέπειας και της ασυδοσίας, της ατιμωρησίας και εν τέλει της απόλυτης αναξιοπιστίας της, αυτές της 17ης Ιουνίου, είναι η ώρα να είναι η ταφόπλακά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου