Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Πίσω από τις λέξεις, έρχεται ο...Αλέξης;

Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ "ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ" ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Πιό ταιριαστός τίτλος να περιγράψει τα τελευταία γεγονότα και λεγόμενα των διάφορων "στελεχών" του ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμα ψάχνουν και ψάχνονται πως να διατυπώσουν την πρότασή τους, δεν υπάρχει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας από τους κερδισμένους των εκλογών της 6ης Μαίου, ίσως και ο περισσότερο, αλλά αυτό είναι ίσως μόνο η αρχή. Ο λαός του έδωσε το 16,7% και κάτι περισσότερο από 1εκ ψήφους. Η πολυσυλλεκτικότητα τους, δείχνει με τον πιό ξεκάθαρο τρόπο πως, το εκλογικό σώμα δεν έχει δώσει ακόμα την στήριξή του, όμως με την 2η θέση σε ψήφους, του δίνει την ευκαιρία να αρθρώσει τον λόγο του.

Αυτόν που, όπως διατυνόταν προεκλογικά, θα είναι και έτοιμος να έχει κυβερνητική πρόταση, με Αριστερή προοπτική. Μάλιστα και μπράβο σας.

Από Δευτέρα αλλάζουν
λίγο τα κόζια. Και αυτό γιατί; Απλά γιατί, όπως είχε επισημανθεί από πολλούς, το πρόγραμμα του ήταν, ειδικά στο Οικονομικό του κομμάτι, μάλλον θολό. Εκμεταλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αντι-Μνημονιακό μένος και την οργή του κόσμου για την λιτότητα, βάζοντας ως πρώτο στόχο την καταγγελία του. Και μετά την επιστροφή των μισθών στα πριν τις περικοπές επίπεδα.
Βέβαια αυτά είναι σωστά να τα αναγράφεις και να θέλεις να τα υπηρετήσεις, όμως, θέλει και "άντερα" για να τα πραγματοποιήσεις, όταν έρθει η ώρα!

Με μπαράζ από λανθασμένες διατυπώσεις, ερμηνείες και λόγια με αντιφατικές έννοιες, διαφορετικά από αύτα που ακούγονταν προεκλογικά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν σε διασταυρωμένα και καλά ενορχηστρωμένα πυρά. από τα 2 πρώην μεγάλα Μνημονιακά κόμματα, αλλά και από την ΔΗΜ.ΑΡ του Φ. Κουβέλη.

Ο μόνος που προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα είναι ο σταθερός λόγος του Αλέξη, όμως και αυτόν τον "πρόδωσαν" τα γραπτά(σσ η επιστολή στην ΕΕ).

Αυτά έχει, θα μου πείτε ο λόγος αυτών που ανακατεύονται με την εξουσία. Πρέπει να λέει πράγματα και μετά αν δεν ακουστούν καλά, να τα ερμηνεύσει. Να το δεχτώ. Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με, μάλλον, απροετοίμαστους και αδιάβαστους, να χειριστούν την εντολή εξουσίας(αν και του μόλις 17% περίπου) και ακόμη περισσότερο την εντολή καταδίκης της λιτότητας μέσω της μη αποδοχής του Μνημονίου. Αυτό περίμενε να ακούσει ο λαός.

Και όχι κι άλλους που να λένε πρώτα και να ερμηνεύουν αργότερα. Το σίγουρο είναι πως το "ρεύμα" ακόμα υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ, και βασικά γιατί εκτός του Τσίπρα, έχει και 3-4 ακόμα στελέχη που ξέρουν να μιλήσουν και να μην πέφτουν στις παγίδες των "μπαρουτοκαπνισμένων" Μνημονιακών, σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και έτσι στις νέες δημοσκοπήσεις(στις οποίες επαναλαμβάνω, δεν πιστεύουμε, απλά τις σχολιάζουμε), η δυναμική του είναι τέτοια, που αυτή την στιγμή είναι 1η δύναμη με περίπου 27% !!!

Δεν μου αρέσει που τις τελευταίες μέρες έχουμε αναλωθεί σε μια απέραντη "μπουρδολογική" κουβέντα που έχει να κάνει με το πως και ποιός έχει διατυπώσει ή ερμηνεύσει καλύτερα το πλαίσιο που θα "ξαναδούμε" ή θα διαχειριστούμε το Μνημόνιο.

Αναδιαπραγμάτευση, απαγγίστρωση, επαναξιολόγηση και άλλες φαιδρές τέτοιες αερολογίες, για να μην κανείς πως δεν συμφωνεί με όλο ή μερικώς και χάσει ψήφους. Η αλήθεια είναι απλή και θέλει "αυγά" να την πεις, αρχικά και να την υπηρετήσεις στην συνέχεια με σθένος και σιγουριά.

 Η πολιτική της "αερολογίας" και της "μπουρδολογίας" πρέπει να πάρει τέλος. Ή βρείτε τα και πηγαίντε να τους τα πείτε, γενναία και με σχέδιο ή πείτε όχι στην συγκυβέρνηση και ετοιμαστείτε για τις συνέπειες που θα φέρουν οι νέες εκλογές, αλλά και η ολιγωρία σας.

Όλων. Και αυτών που συμμετείχαν στις διερευνητικές και αυτών που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την "έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια.
Ευθύνες έχουν όλοι και δεν μπορείτε να κρύβεστε πλέον πίσω από το δάκτυλό σας και να δείχνετε τον...άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου