Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Υπηρεσιακή Κυβέρνηση (του κάθε...) Πικραμένου!

Φτάσαμε λοιπόν σε αυτό που εμμέσως πλην σαφώς είχε φανεί από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου. Στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση που θα μας οδηγήσει στις νέες εκλογές, της 17ης Ιουνίου, όπως όλα δείχνουν.

Μετά από συνεχείς(;) διαβουλεύσεις, πολύ και άσκοπη μπουρδολογία με ένθεν και ένθεν αντιφάσεις και κωλοτούμπες, με άλλα λέω και άλλα εννοώ κλπ κλπ, φτάσαμε στο απροχώρητο του συστήματος.

Αυτού που θέλει να λέει πως δεν έχει αδιέξοδα. Και ίσως έτσι να είναι. Όμως οι πολιτικοί αρχηγοί και οι συμβουλάτορες τους, αυτοί που είναι από πίσω από τον/την κάθε Πρόεδρο, έκαναν τα πάντα για να μην κυβερνήσουν. Για να μην πάρουν στα χέρια τους
την καυτή πατάτα της "επαναδιαπραγμάτευσης" ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, του Μνημονίου.

Και τώρα τί γίνεται; Όπως όλα δείχνουν ο κόσμος έχει αποφασίσει να δώσει στην Αριστερά και δεί στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, την ευκαιρία(;) που ζητάει(;). Να σχηματίσει μια κυβέρνηση Αριστερής πολιτικής και γλώσας. Κανείς δεν ξέρει πως και τι ακριβώς σκέφτονται στην Κουμουνδούρου και πως, ακόμη περισσότερο, θα υπολοιήσουν τις όποιες δεσμέυσεις τους, με αποδεδειγμένα τα στενά όρια ελιγμών που έχει η χώρα μας, καθώς είναι σχεδόν δεμένη πισθάγκωνα.

Το σίγουρο είναι πως αν προκύψει μια πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ(οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ποσοστό περίπου 25%), που θα ξεπεράσει τις 120 έδρες, τα πάντα σε Ελλάδα και κατά πολύ σε Ευρώπη θα πάρουν μια νέα τροπή.

Αν αυτό το ποσοστό επαληθευτεί και τα πάλαι ποτέ κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έρθουν 2-3οι, η ταφόπλακα στον δικομματισμό αλλά και στην Μεταπολίτευση όπως την ξέραμε μέχρι τώρα, θα έιναι γεγονός. Το μόνο που θα μείνει για να μην "ξυπνήσουν" τα ζόμπι είναι να ακολουθηθεί μια τέτοια πολιτική, που θα πείσει τους Έλληνες πως υπάρχει μέλλον, προοπτική και πως σύντομα αυτός ο εφιάλτης θα είναι παρελθόν. Πόσο σύντομα μπορεί να γίνει αυτό, κανείς δεν το ξέρει και κανείς δεν μπορεί να το υπολογίσει.

Προς το παρόν ας υποδεχτούμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση του (κάθε) Πικραμένου και έχουμε να δούμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε, ουουουουουουουουουουου!!!

Όρεξη να έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου